Connect with us

technokrata

Microsoft Zune Phone: ˝picipuha˝ mobil

Kütyük

Microsoft Zune Phone: ˝picipuha˝ mobil

A Microsoft hamarosan egy saját mobiltelefonnal kíván megjelenni a piacon.

A Microsoft Zune branddel ellátott, fejlett zenelejátszó képességekkel felvértezett újdonság pontos specifikációit egyelőre sűrű homály fedi, mindenesetre szakértők úgy vélik, hogy ez a készülék komoly konkurenciát jelenthet a Microsoft Windows Mobile operációs rendszerre épülő okostelefonoknak, vagyis ronthatja azok eladási mutatóit.

Az elemzők továbbá úgy vélik, hogy amennyiben a Microsoft komoly sikereket szeretne elérni a Zune telefonnal, el kell majd gondolkoznia azon, hogy annak hardveres, illetve szoftveres licenszjogait áruba bocsássa a tajvani gyártók számára. Utóbbi cégek gyártják egyébként jelenleg a Windows Mobile alapokon nyugvó smartphone-ok mintegy 90 százalékát. Amennyiben a Microsoft megállapodásra tud jutni a tajvaniakkal, a Zune Phone hatékonyabban tud majd harcolni az Apple ugyancsak készülőfélben lévő iPhone készülékével.

A legfrissebb híradások szerint a 2006-ban forgalomba kerülő mobil készülékek mintegy 45 százaléka, vagyis körülbelül 400-500 ezer telefon rendelkezik MP3 funkciókkal, vagyis érthető, hogy a Microsoft és az Apple is komoly fantáziát lát ebben a rendkívül dinamikusan növekvő piaci szegmensben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle