Connect with us

Hirdetés

technokrata

Melyik a legolcsóbb, legjobb, leg…?

Kütyük

Melyik a legolcsóbb, legjobb, leg…?

Vélhetően mindenki tudni szeretné, hogy melyik szolgáltató mely csomagja nyújtja számára a leginkább kedvező ajánlatot…

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) kibővítette a hazai hírközlési piac valamennyi szolgáltatását bemutató portálját, a Tantusz-t. A portált az NHH 2005 novemberében hozta létre. A Tantusz kezdetben a három magyarországi mobilszolgáltató tarifái közötti eligazodást segítette – és a nagy siker jelezte, hogy a fogyasztók igénylik a pontos tájékoztatást. A nagy érdeklődés nyomán az NHH 2006 tavaszán a Tantusz-t szélessávkereső alkalmazással, majd a turisztikai szezon kezdetére a roaming tarifákat bemutató szolgáltatással egészítette ki.

Az eddig már több mint 2 millió alkalommal meglátogatott www.tantusz.nhh.hu portál most a vezetékes telefonszolgáltatók tarifáit összehasonlító, illetve a kábeltelevíziós szolgáltatók elérhetőségét bemutató modulokkal bővült ki – és ezzel gyakorlatilag a hírközlési szektor minden alapvető szolgáltatását, területét lefedi.

Juhász Károly, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője elmondta, hogy az immár új, egységes arculattal megjelenő Tantusz nagyon fontos eszköze a fogyasztói érdekek védelmének. Mint mondta, a tájékozott fogyasztó tud helyes döntéseket hozni és így nőhet a fogyasztói megelégedettség és csökkenhet a panaszok számai is.

Az új alkalmazások közül a Tantusz vezetékes telefon tarifa-összehasonlító a vezetékes telefonszolgáltatók egyéni előfizetők számára nyújtott csomagjait tartalmazza. A program a mobiltelefonos tarifa-összehasonlítóhoz hasonlóan az egyes felhasználók saját telefonálási szokásai, illetve a felhasználó által bevitt forgalmi adatok alapján végez költségbecslést és keresi meg a bevitt adatok alapján a legalacsonyabb költségű csomagokat.

A szintén a napokban induló kábeltelevíziós szolgáltatáskereső segítségével a fogyasztó pontos képet kaphat a saját lakóhelyén, az adott településen, utcában elérhető kábeltelevíziós szolgáltatókról.

A Tantusz adatai folyamatosan frissülnek és bővülnek. Az NHH eltökélt szándéka, hogy minden olyan adatot közzé tesz rajta, amivel a különféle hazai hírközlési szolgáltatásokat igénylő fogyasztók tudatos és helyes döntéseit segítheti.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés