Connect with us

Virtuális harc igazi katonák ellen

Kütyük

Virtuális harc igazi katonák ellen

Az Egyesült Államok hadserege továbbfejlesztette ingyenes játékát.

Először még 2002 májusában számoltunk be arról, hogy az Amerikai Egyesült Államok hadserege egy olyan játék fejlesztésébe kezdett, amellyel egyrészt szimulálni lehet a valós harcokat, másrészt tagokat toborozhat a szervezet soraiba. Ismeretes, hogy az ország önkéntesekből tartja fenn haderejét, és ezek az önkéntesek egyre kevesebb számmal érkeztek a 20. század végén a hadseregbe.

Nos, a játék elkészült, és ingyenessége miatt nagy népszerűségre tett szert; az ország harci szervezete is elérte amit akart: megugrott a regruták száma. A szoftver utóéletét segítette, hogy a fejlesztők nem álltak le a program képességeinek bővítésével – a 3D-s katonajáték egyre modernebbé vált. Ennek köszönhetően 2002 óta már több mint 27 millió példányt töltöttek le a hivatalos szerverekről. A seregnek egyébként ez a népszerűsítő kampány eddig összesen 2,5 millió dollárjába került.

Egy nem túl grandiózus, de mégis fontos frissítéssel nemrég rukkoltak elő a fejlesztők: az America’s Army virtuális harcosai immár valódi katonák arcát viselik. Ehhez nyolc résztvevő arcformáját digitalizálták be és használták fel. Emellett a G.I. Joe-hoz hasonló babák kerültek a boltok polcaira, hogy tovább népszerűsítsék az USA hadseregét. Az ehhez, valamint a szoftveres szerepléshez arcukat adó katonák nem kaptak extra juttatást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom