Connect with us

technokrata

Fatális hiba – lehalhat a Nokia mobil

Kütyük

Fatális hiba – lehalhat a Nokia mobil

A mobiltelefonok házilag történő szoftverfrissítésével nem árt vigyázni.

A Nokia szeptember elején tette elérhetővé az E70 típusjelzésű okostelefon új firmware-jét. Az E70-esüket frissíteni szándékozó felhasználók közül azonban többen is arról számoltak be, hogy az új szoftver telepítését követően a készüléküket többé már nem lehet működésre bírni.

A gyártó a felmerült problémákra reagálva azonnal eltávolította szerveiről a hibásnak bizonyult firmware-t és arra kérte a pórul járt felhasználókat, hogy telefonjuk ˝feltámasztása˝ érdekében fáradjanak be egy közeli Nokia márkaszervizbe, ahol is természetesen teljesen ingyen és bérmentve orvosolják a problémát. A rossz firmware-t telepített Nokia E70 tulajok pontos száma egyelőre ismeretlen.

Nokia E70 Első ránézésre a készülék olyan, mint egy hétköznapi okostelefon. Azonban ha kinyitjuk, akkor a gyors és könnyű gépeléshez szükséges teljes billentyűzetet, az e-mailek olvasásához, a mellékletek (dokumentumok, táblázatok, prezentációk, PDF-anyagok, és ZIP-pel tömörített fájlok) megtekintésére, valamint szerkesztésre (dokumentumok, táblázatok, prezentációk) használható színes kijelzőt találunk, így a bejövő levelek tekintetében mindig naprakészek maradhatunk. A Nokia E60-hoz és a Nokia E61-hez hasonlóan a Nokia E70 is támogatja a fejlett hangfunkciókat, valamint az e-mailt is tartalmazó, hagyományos alkalmazáscsomagot.

A Nokia két változatban gyártja a Nokia E70-et: az egyik az európai és az ázsiai piacra készül (GHSM 900/1800/1900/WCDMA 2100), a másik pedig az amerikai kontinens mobilhálózatain (GSM 850/1800/1900) használható. Mindkét változat világszerte képes a GSM hálózatok közötti barangolásra.

Az üzleti célra optimalizált Nokia E sorozatú készülékek az iparágban elsőként támogatják az OMA DM-on alapuló, távolról végzett készülékkezelést, amely komoly eszközt ad az informatikai vezető kezébe a készüléken tárolt vállalati adatok ellenőrzésére és védelmére. Az informatika például a törlés, lezárás, feladatkezelés, alkalmazáskezelés és testre szabás funkciók révén a készülékek konfigurálását is távoli hozzáférés segítségével végezheti el. A készülékeken és a háttérmentést végző rendszereken tárolt, vagy a hálózaton keresztül továbbított adatok esetében a szigorú vállalati követelményeknek megfelelő védelmet a Nokia hálózatbiztonság terén szerzett tudása garantálja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle