Connect with us

Már kapható az okos zöldség

Kütyük

Már kapható az okos zöldség

Az elsősorban különböző fejlesztő eszközeiről és mobil Linux-os megoldásairól ismert Trolltech piacra dobta vadonatúj, nyílt forrású operációs rendszerű mobiltelefonját.

A Greenphone névre keresztelt készülék érdekessége, hogy a rajta szolgálatot teljesítő Linux szoftvert a felhasználók minden további nélkül módosíthatják, vagyis ez esetben egy olyan telefonhoz van szerencsénk, melyet elsősorban a szoftverfejlesztők fogadnak majd örömmel. A vállalat szerint a Greenphone-nak köszönhetően a jövőben sokkal könnyebben lehet majd Linux-os mobil alkalmazásokat fejleszteni, illetve jelentősen gyorsabban lehet majd piacra dobni ezeket.

A komplett SDK-val (Software Development Kit) és a Trolltech-féle Qtopia Phone Edition 4.1.4 szoftverrel szállított Greenphone a kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, ettől függetlenül gyakorlatilag minden olyan szolgáltatással rendelkezik, mely egy mai modern smartphone-ban fellelhető.

A GSM/GPRS kompatibilis, rikítózöld színű mobiltelefonban egy 312 MHz-es órajelű Intel XScale PXA270-es mikroprocesszor, 64 MB RAM és 128 MB flash ROM teljesít szolgálatot. A miniSD memóriakártyás bővítési lehetőségen kívül említést érdemel még a QVGA (320×240 pixel) felbontású érintőkijelző, a makró funkciós beépített kamera (1,3 megapixel), a Bluetooth és Wi-Fi (VoIP) vezeték nélküli adatátvitel, illetve a mini USB csatlakozó aljzat.

A Kínában gyártott, hagyományos kialakítású Greenphone 106,5 milliméter hosszú, 49 milliméter széles és 15,6 milliméter vastag.

A kizárólag SDK (Software Development Kit) csomagban kapható készülék három különböző verzióban (Professional, Light, Community) érhető el, ára 695 és 890 dollár között mozog.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom