Connect with us

technokrata

Mobil TV: a legnagyobbak támogatásával

Kütyük

Mobil TV: a legnagyobbak támogatásával

A világ két legnagyobb mobiltelefon gyártója most azon dolgozik, hogy a DVB-H televíziós szolgáltatások mihamarabb meghódítsák maguknak a telefonok kijelzőjét.

A Motorola és a Nokia bejelentette, hogy interoperábilissá teszi DVB-H (Digital Video Broadcast – Handheld) képes mobilkészülékeit és hálózati szolgáltatásait. A készülékgyártók olyan nyílt DVB-IPDC szabványokon alapuló megoldások támogatásán dolgoznak majd együtt, amelyek a többszállítós mobiltelevíziós szolgáltatások telepítése, valamint a 2006-ban és a későbbiek során lebonyolítandó próbaüzemek iránt érdeklődő szolgáltatói partnerek rendelkezésére állnak.

Az Informa szerint a mobiltelevíziós piac robbanásszerű bővülés előtt áll: 2010-re világszerte várhatóan több mint 50 millió DVB-H képes mobilkészülék talál gazdára. A DVB-H-képes készülékek és szolgáltatások interoperabilitása kulcsfontosságú a piac további bővülésében.

A mobiltelevíziós szolgáltatásra használható, többféle digitális technológia közül a Motorola és a Nokia egyaránt a DVB-H-t találja a leghatékonyabbnak a mobil televízióadások sugárzására. A DVB-H technológia kiváló minőségű szolgáltatást és alacsony energiafogyasztást garantál, ráadásul az adások fogadása mellett további mobilszolgáltatások, például a telefonfunkció és az internetkapcsolat elérését is biztosítja.

A Nokia és a Motorola a már meglévő hálózati technológián alapuló mobiltelevíziós szolgáltatás bevezetésében támogatja a szolgáltatókat, emellett az optimális mobil televíziós élmény elérése érdekében a folyamatos szabványosításban és műszaki fejlesztésben is szerepet játszik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom