Connect with us

technokrata

Két új BenQ-Siemens csúcsmobil

Kütyük

Két új BenQ-Siemens csúcsmobil

A napokban feltűntek a piacon a BenQ Mobile nemrégiben bejelentett új mobil készülékei.

Az egyik ilyen újdonság a gyártó első HSDPA kompatibilis telefonja, a BenQ-Siemens EF91. A sztereó headsettel és adatkábellel együtt szállított mobil ára 450 euró, vagyis mintegy 123 ezer forint körül mozog.

Ezzel párhuzamosan felbukkant az árlistákon a BenQ-Siemens SL91 típusjelzésű készülék is. Ez a modell jelenleg még nem kapható, de már előrendelhető, még pedig 400 eurós, vagyis mintegy 109 ezer forintos áron.


BenQ Siemens EF91
A HSDPA technológiával felvértezett BenQ-Siemens EF91 szétnyitható mobiltelefonon élőben nézhetjük meg a videó- és televíziós felvételeket, 3,2 megapixeles kamerájával pedig jó minőségben rögzíthetünk álló és mozgó képeket.

A BenQ Mobile EF91-es készüléke a világ egyik első HSDPA mobiltelefonja. A fotókhoz, filmekhez és zenékhez ötször gyorsabban férhetünk hozzá, mint a UMTS esetében. A HSDPA (High Speed Download Packet Access) azt is lehetővé teszi, hogy a videoklipeket és televíziós felvételeket az interneten azonos időben nézzük meg a készülék nagyméretű, színes kijelzőjén. Mindezekhez a telefon 3D surround hangzást biztosít.

A szétnyitható kialakítású EF91-essel videohívásokat is intézhetünk, 3,2 megapixeles, autofókusszal, digitális zoommal és fotófénnyel rendelkező beépített kamerájával pedig álló- és mozgóképeket is készíthetünk. A telefonhoz tartozó cserélhető microSD memóriakártya elegendő tárhelyet nyújt számos felvétel tárolásához.


BenQ Siemens SL91
A divatos formavilágú, lekerekített designnal megáldott telefon szétcsúsztatható kialakítást kapott és csukott helyzetben 89 milliméter hosszú, 47 milliméter széles, illetve 23 milliméter vastag.

A 109 gramm tömegű SL91-ben egy háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modul kapott helyet – a GPRS Class 10 és az UMTS (3G) támogatás adott, ellenben az EDGE-ről ezúttal sajnos le kell mondanunk.

A 2 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző a mai elvárásoknak megfelelően QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontású, és nem kevesebb mint 16,7 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. A nyolcszoros digitális zoomos beépített digitális fényképezőgép modulra sem lehet egy rossz szavunk sem: az autofókuszos kamera segítségével maximum 3,2 megapixeles felbontásban fotózhatunk. Az elöl elhelyezett második kamera elsősorban videóhívásokhoz használatos, felbontása 640×480 pixel (VGA).

A belső memória 64 MB-os kapacitással bír és miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bármikor könnyen bővíthető. A telefon fejlett zenelejátszó (MP3/AAC) képességekkel büszkélkedhet – a muzsikákat USB interfészen, illetve Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül lehet rátölteni a mobilra. A gyártó a rádiózás szerelmeseinek is kedvez: a sztereó FM rádió RDS funkcióval is rendelkezik.

A 950 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorral (310 óra készenléti és 195 perces beszélgetési idő) szállított BenQ-Siemens SL91 kapcsán említést érdemel még a hetvenkét szólamú polifonikus hangzás, az elektronikus levelezési kliens, a Java MIDP 2.0 támogatás, valamint az innovatív, FSR (Force Sensitive Resistor) technológiájú érintőgombok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom