Connect with us

Hirdetés

technokrata

Firefox 1.5.0.7

Kütyük

Firefox 1.5.0.7

Letölthető a legújabb Firefox.

Az 1.5.x kiadás a korábbi verziókhoz képest jóval több mindenre képes. Az egyik legfontosabb, hogy immár automatikusan frissíti magát a szoftver, tehát nem kell újra és újra letölteni az alkalmazást, majd feltelepíteni, hogy a legfrissebb (és legnagyobb védelmet nyújtó) kiadás használói között lehessünk. Ennek megvan az a további előnye is, hogy a javítások maximum fél megabyte-nyi méretűek lesznek, így kevésbé terheli az Internet-hozzáférést egy-egy frissítés beszerzése.

Gyorsabb böngészőnavigációt is ígérnek a Firefox programozói, ami a back és a forward gombok jelentette funkciók teljesítményének fejlesztését is magában foglalja. Drag and drop technológiával meg lehet változtatni a fülekben megnyitott weboldalak sorrendjét (amire a Maxthon például már nagyon régóta képes), illetve hatékonyabbá vált a felpattanó ablakok blokkolásának képessége. A „Clear Private Data” funkció segítségével gyorsan el lehet távolítani a szoftver által „megjegyzett” személyes adatainkat, míg a keresési eredmények növekedéséhez az Answers.com keresőmotorjának használata járul hozzá.

Amint azt korábbi hírünkben is megemlítettük, a hibaszöveg-megjelenítés a felhasználó számára informatívabbá vált. Áttervezték a beállítások menüpontot; a megújult szoftver még jobban támogatja a DHTML-t. Ez utóbbi megér egy kis kifejtést: a fejlesztők a vakok és gyengénlátók kedvében igyekeztek járni, így többek között a Windows-Eyes 5.5 bétaváltozatát is támogatják már (ezzel a weboldalon látható információkat lehet felolvastatni). Ezek az adatok egyébként megjeleníthetők Braille-kijelzőn is.

A „Broken Web site wizard” segítségével a nem megfelelően megjelenő weboldalakról lehet jelentést küldeni, gyorsan és egyszerűen. Jobban támogatja az új Firefox a Mac OS X-et, illetve az olyan új standardokat, mint a SVG, CSS 2 and CSS 3, and JavaScript 1.6. Természetesen számos biztonsági változtatás is helyet kapott a szoftverben, így annak feltelepítését minden eddig “firefoxozónak” ajánljuk. Aki pedig még csak most szeretne megismerkedni az alternatív böngészők világával, nem is kezdhetne jobb alkalmazással – a Tűzróka Windows-os, linuxos és Mac OS X-es változatai gyors adatátviteli sebességet biztosító Download szerverünkről is beszerezhetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés