Connect with us

Nvidia GoForce: az erő a mobilokban van

Kütyük

Nvidia GoForce: az erő a mobilokban van

Az Nvidia bejelentette, hogy egyre több olyan TV-vevős mobiltelefon van jelen a piacon, melyben a vállalat GoForce mikrochipje teljesít szolgálatot.

Az Nvidia telefonokba szánt GoForce GPU-ja (Graphics Processing Unit) jelentősen javítja többek közt a mobil TV szolgáltatások minőségét – a hardveres grafikus gyorsítású készülékek minden tekintetben maguk mögé szorítják a csak szoftveres grafikával felvértezett telefonokat. Az Nvidia GoForce ezenkívül rendkívül alacsony fogyasztású, ami a mobiltelefonos felhasználási környezet miatt egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

Nvidia GoForce dohog például a DVB-H szabvánnyal kompatibilis Samsung SGH-P910-ben is.A telefon nagyméretű, 2,2 colos képátlóval rendelkező TFT kijelzője a 240×320 pixeles felbontás révén igen csak részletgazdag megjelenítésre képes, a 18 bites színmélység (262 ezer színárnyalat) pedig élethű színátmeneteket produkál. Csakúgy, mint a P900 esetében a P910 LCD-je is elforgatható 90 fokkal, ugyanis vízszintes helyzetben sokkal optimálisabb TV-t nézni, mint függőleges orientáció mellett. A display-en megjelenő TV-adások sebessége egyébként nem kevesebb mint 30 képkocka/másodperc.

A 128 MB kapacitású belső memória microSD (TransFlash) memóriakártyák révén könnyedén bővíthető. A telefon segítségével nem csak fotókat (1.280×1.024 pixel) lehet készíteni, hanem akár TV-adásokat is el lehet menteni. Említést érdemel továbbá a Bluetooth támogatás, az USB csatlakozás, valamint a TV-kimenet.

A 97x50x27 milliméteres, 125 gramm tömegű Samsung SGH-P910 egy ideje már elérhető az európai piacokon.

Nvidia GoForce található továbbá például a Motorola MotoRazr Maxx-ben, a Sony Ericsson W900i-ben és a Samsung SGH-i310-ben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom