Connect with us

Magyar szoftver segíti az IPTV-zést

Kütyük

Magyar szoftver segíti az IPTV-zést

Németországban bizonyít a magyar alkalmazás.

Az IPTV technológia lényege, hogy a tévéadás széles sávú internetes kapcsolaton keresztül jut el a háztartásokba, ahol egy beltéri egység, a set top box fogadja az adást. A felhasználói oldalon szükség van egy szoftverre is, mely hozzáférhetővé teszi a felhasználók számára a hagyományos televíziózásnál sokkal szélesebb szolgáltatásokat.

A Xentaurx szoftver a fejlesztői piacon még kuriózumnak számító Windows Vista alapon készített Média PC szoftver, melyet a megrendelő cég, az Artec (melynek technológiáját a Deutche Telekom is használja saját IPTV szolgáltatásához) szerveréhez integráltak. A szoftver teljes körű tervezését, fejlesztését az Espirit készítette, a grafikát pedig a Carnation adta hozzá. A szoftveren fellelhető legfontosabb funkciók a Live TV, Live Radio, VoD (video on demand). A szolgáltatás segítségével az Artec szerverein az előfizetőknek az 1 hónapra visszamenőleg tárolt TV műsorok között lehetőségük nyílik szabadon keresni és a műsorokat megtekinteni.

Az Espirit szoftvere, a Xentaurx, a szeptember 8-12. között megrendezett IBC Konferencián mutatkozott be a nagyközönségnek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom