Connect with us

technokrata

Életre kelt a Microsoft keresője

Kütyük

Életre kelt a Microsoft keresője

A Live Search a hét elején kilépett a béta státuszból.

Redmond sem hagyhatta figyelmen kívül az olyan riválisok, mint a Google, népszerűségét, már ami a webes keresést, és az ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat illeti. Így kevesebb mint egy évnyi tesztelés után véglegessé tette a Live Search-öt, mely – a Microsoft szerint – még pontosabb találatokat ad, mint a korábban alkalmazott keresők. Hétfőtől egyébként a Live Search dolgozik az MSN Search alatt is; és a Live Local Search is kilépett a béta státuszból (igaz, ez utóbbit csak az amerikai és angol felhasználók használhatják egyelőre).

Pontosan mire is használható a Live Search? Hírek, képek, videók, webes naplók (blogok) és RSS-források után kereshet a felhasználó egyetlen portálon keresztül. Ezáltal egyszerűbbé és gyorsabbá válik az online keresés, állítják a Microsoftnál. Erre pedig szükség is van, hiszen a Microsoft saját felmérése szerint egy átlagos keresés 11 percig tart, és az esetek felében nem is kapja meg a megfelelő választ az internetező.

Ezen az úgynevezett összefüggő keresések (related searches) funkció hivatott változtatni. Ha ugyanis egy olyan kérdésre szeretnénk választ kapni, amit előttünk már többen is feltettek, akkor azokat az eredményeket (is) megkapjuk, amik az előttünk keresők számára fontosnak bizonyultak. Emellett a szolgáltatás tartalmaz egy olyan fejlesztést is, mely szükségtelenné teszi, hogy a célsite-on az adott webhely saját keresőjét használva kapjuk meg az információt – a webes keresések ugyanis szinte minden esetben hatékonyabbak, mint az adott site saját keresője.

Kénytelenek voltak fokozni a képkereső hatékonyságát is, számolt be a fejlesztésről said Derrick Connell, a Microsoft kereséssel foglalkozó üzletágának vezérigazgatója. Egy felmérés szerint a felhasználók több mint fele azért volt kénytelen lapozni, mert az első oldalon nem találta a kívánt képet a keresési találatok között. Ezt úgy oldották meg, hogy az összes találatot egy oldalra helyezték el egy csúszkával egyetemben, amivel az előnézeti képek méretét lehet változtatni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom