Connect with us

technokrata

Botrány: könnyen törik az ultra-karcsú Samsung mobil!?

Kütyük

Botrány: könnyen törik az ultra-karcsú Samsung mobil!?

A mobil szektorban komoly botrányt okozott egy a napokban a világhálón publikált rövidfilm.

Az egyik legnépszerűbb amerikai videóblog szolgáltató weboldalán, a Youtube.com-on rövid ideig elérhető volt egy 15 másodperc időtartamú kisfilm (Samsung handset, easy to break at one try!), melyen egy mosolygós hölgy látható, aki egy szempillantás alatt kettétöri a világ jelenlegi legvékonyabb telefonját, a Samsung SGH-X820-at.


A Youtube.com szerint a Motorola áll a videóanyag hátterében, de annak terjesztésében nem vett részt az amerikai vállalat. ˝A videót a szerzői jogok birtokosa, a Motorola kérésére eltávolítottuk az oldalunkról, mert azt a cég szerint engedély nélkül használták fel˝ – áll a Youtube.com közleményében.

Mondanom sem kell, hogy a Samsung alaposan felkapta a vizet a történtek miatt. A dél-koreai gyártó szerint a videót kifejezetten azért készítették, hogy ártsanak vele a Samsungnak.

A Samsungnak egyelőre nincsenek pontos információi azzal kapcsolatban, hogy ténylegesen a Motorola készítette-e a felvételt, de a vizsgálatok már javában folynak. A Motorola egyik vezetője pedig a következőt nyilatkozta: ˝Senki sem gondolhatja, hogy egy olyan globális vállalat, mint a Motorola, ilyen etikátlanul járna el˝.

A Samsung egyébként úgy véli, hogy a filmben szereplő készüléket a puszta kézzel történő kettétörés előtt egy adott helyen előre perforálták. ˝A Samsung X820-ast nem ilyen könnyű kettétörni, hiszen rendkívül ellenálló anyagokból készült˝ – nyilatkozta a Samsung egyik munkatársa a mindössze 6,9 milliméter vastag telefonról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom