Connect with us

Láthatáron az 5 megapixeles Nokia N95

Kütyük

Láthatáron az 5 megapixeles Nokia N95

A Nokia hamarosan ki fogja adni minden idők egyik legnagyobb tudású csúszkamobilját.

Erről az egyelőre meglehetősen titokzatos készülékről az elmúlt hónapokban számtalan pletyka kelt szárnyra – mi most megpróbáltuk összeszedni a legfrissebb és leghihetőbb specifikációkat.

A mellékelt kémfotón látható sliderphone az első pletykákkal ellentétben nem Nokia N83, hanem Nokia N95 néven fog debütálni. A Nokia N95-ben már egy nem kevesebb mint 5 megapixeles felbontású képszenzor teljesít szolgálatot, mely ráadásul kiváló minőségű Carl Zeiss lencséket, autofókusz funkciót, mechanikus zárszerkezetet és integrált vakut kapott. Videófelvevő üzemmódban 640×480 pixeles felbontásra és 30 képkocka/másodperces sebességre számíthatunk. Az előlapi kiegészítő kamera VGA felbontású.

A vizuális megjelenítésről egy nagyméretű, 2,4 colos képátlójú TFT kijelző gondoskodik, mely 240×320 képpontot, illetve 16,7 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A harmadik generációs S60 szoftverre (Symbian 9.1) épülő újdonságban egy négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modul lakozik, ezenkívül pedig a wireless technológiák közül a GPRS, az EDGE, a UMTS és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott, sőt, a készülék egyes források szerint még a villámgyors HSDPA-val (3,5G) is kompatibilis.

Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 kontroller, az USB 2.0 interfész, az UPnP technológia, a 3,5 milliméteres audiocsatlakozó aljzat (a baloldalon), a microSD bővítőslot, a sztereó FM rádió, a sztereó hangszórók (3D hangzással), valamint a beépített GPS navigációs modul.

Egyes források szerint a telefonba még egy 4 GB-os kapacitású miniatűr merevlemezt is belezsúfolnak a fejlesztők. Idővel majd kiderül, hogy pontosan mit is tud ez az igen csak ígéretesnek tűnő új smartphone…

A Nokia N95 hivatalos bejelentésének pontos dátuma továbbra is ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom