Connect with us

Hirdetés

technokrata

Láthatáron az 5 megapixeles Nokia N95

Kütyük

Láthatáron az 5 megapixeles Nokia N95

A Nokia hamarosan ki fogja adni minden idők egyik legnagyobb tudású csúszkamobilját.

Erről az egyelőre meglehetősen titokzatos készülékről az elmúlt hónapokban számtalan pletyka kelt szárnyra – mi most megpróbáltuk összeszedni a legfrissebb és leghihetőbb specifikációkat.

A mellékelt kémfotón látható sliderphone az első pletykákkal ellentétben nem Nokia N83, hanem Nokia N95 néven fog debütálni. A Nokia N95-ben már egy nem kevesebb mint 5 megapixeles felbontású képszenzor teljesít szolgálatot, mely ráadásul kiváló minőségű Carl Zeiss lencséket, autofókusz funkciót, mechanikus zárszerkezetet és integrált vakut kapott. Videófelvevő üzemmódban 640×480 pixeles felbontásra és 30 képkocka/másodperces sebességre számíthatunk. Az előlapi kiegészítő kamera VGA felbontású.

A vizuális megjelenítésről egy nagyméretű, 2,4 colos képátlójú TFT kijelző gondoskodik, mely 240×320 képpontot, illetve 16,7 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A harmadik generációs S60 szoftverre (Symbian 9.1) épülő újdonságban egy négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modul lakozik, ezenkívül pedig a wireless technológiák közül a GPRS, az EDGE, a UMTS és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott, sőt, a készülék egyes források szerint még a villámgyors HSDPA-val (3,5G) is kompatibilis.

Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 kontroller, az USB 2.0 interfész, az UPnP technológia, a 3,5 milliméteres audiocsatlakozó aljzat (a baloldalon), a microSD bővítőslot, a sztereó FM rádió, a sztereó hangszórók (3D hangzással), valamint a beépített GPS navigációs modul.

Egyes források szerint a telefonba még egy 4 GB-os kapacitású miniatűr merevlemezt is belezsúfolnak a fejlesztők. Idővel majd kiderül, hogy pontosan mit is tud ez az igen csak ígéretesnek tűnő új smartphone…

A Nokia N95 hivatalos bejelentésének pontos dátuma továbbra is ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés