Connect with us

Felveszi a TV-műsort az új mobiltelefon

Kütyük

Felveszi a TV-műsort az új mobiltelefon

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy a TV-vevős mobilok után a TV-műsorok rögzítésére képes telefonok is elárasszák a piacot.

A Texas Instruments, a PacketVideo és az S3 egy olyan mobiltelefon prototípust mutatott be, mellyel a televíziós adásokat nem egyszerűen csak nézni, hanem akár rögzíteni is lehet a belső memóriában, illetve memóriakártyán.

A készülékben egy kétcsatornás TV-vevő teljesít szolgálatot, így amíg a felhasználó az egyik csatorna műsorát nézi, addig a telefon a háttérben rögzíti egy másik csatorna adását. A PIP (Picture In Picture), vagyis kép a képben funkció már csak hab a tortán: a kijelzőn egy időben, egyszerre akár két adás is figyelemmel követhető, természetesen osztott képernyőn.

Amennyiben minden jól megy, a Texas Instruments, a PacketVideo és az S3 közösen kifejlesztett új technológiájára épülő első mobiltelefonok valamikor a jövő esztendőben jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A Texas Instruments egyébként azt állítja, hogy saját felmérése szerint az átlag mobil felhasználók naponta akár háromórányi mobil videóanyagot is képesek megnézni. A kritikus szakértők ellenben úgy vélekednek, hogy a mobil TV-nek korántsem lesz akkora sikere, mint például a telefonokba integrált MP3 lejátszó szolgáltatásoknak. Ennek elsősorban az az oka, hogy a telefonok kijelzője egyszerűen túl kis méretű ahhoz, hogy a felhasználók huzamosabb ideig videókat nézzenek rajtuk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom