Connect with us

technokrata

Beturbózik a HSDPA: itt a 3,6 Mbit/s-os mobil letöltés!

Kütyük

Beturbózik a HSDPA: itt a 3,6 Mbit/s-os mobil letöltés!

A kereskedelmi HSDPA hálózatok sebessége a korábbi várakozásoknak megfelelően szépen lassan növekedésnek indult.

Hongkongban a napokban elindították a világ jelenlegi leggyorsabb 3,5G mobil szolgáltatását: az Ericsson infrastruktúrára épülő SmartTone-Vodafone szolgáltatás felhasználói mostantól már akár 3,6 Mbit/s-os letöltési sebességet is elérhetnek, legyenek gyakorlatilag bárhol a 3,5G-vel lefedett területen.

Az operátor munkatársai elmondták, hogy a júniusban 1,8 Mbit/s-os sávszélességgel indított kereskedelmi HSDPA szolgáltatás lényegében minden probléma nélkül gyorsítható volt 3,6 Mbit/s-ra, és ez még csak a kezdet! A SmartTone-Vodafone azt tervezi, hogy 2007 végén, vagy legkésőbb 2008 elején már maximálisan ki fogja használni a HSDPA-ban rejlő lehetőségeket, ami konkrétan 14,4 Mbit/s-os letöltési sebességet jelent.

Mint ismeretes, hazánkban a T-Mobile idén májusban indította el kereskedelmi HSDPA szolgáltatását, mely jelenleg mintegy 1,5 Mbit/s-os sebességet képes biztosítani az ügyfelek számára, és hamarosan már a 3,6 Mbit/s-ot is tudni fogja. A T-Mobile a következő 2 évben az elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, a tervek szerint 10 Mbit/s-ra növeli, emellett a feltöltési sebesség is elérheti majd a 2 Mbit/s-ot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom