Connect with us

A Vista lelassítja az Internetet?

Kütyük

A Vista lelassítja az Internetet?

A következő generációs Windows kiadása komoly hatással lehet az online adatforgalomra.

Paul Mockapetris, a Domain Name System (DNS) feltalálója szerint a Microsoft Vistával kapcsolatos tervei lelassíthatják vagy egyenesen lebéníthatják az Internetet. Mockapetris szerint a Vista bemutatkozása a DNS adatforgalomra negatív hatással lehet, ennek pedig az az oka, hogy Redmond az Internet Protocol két változatát is támogatni tervezi.

„Aki használatba veszi a Vistát, annál a DNS forgalom meg fog duplázódni.” – mondta a szakember egy korábbi interjúja során. Mockapetris azt fejtegette, hogy már jelenleg is számos DNS szerver kapacitása szinte teljesen ki van használva, így a dupla mennyiségű adatforgalom komoly következményekkel járhat ezekre a gépekre nézve.

A Microsoft részben igazat adott a DNS létrehozójának, azaz elismerte, hogy a Vista terjedése a DNS forgalom növekedését okozhatja; azt azonban cáfolta, hogy ez olyan drámai mértékű változással járna, mint amilyenre Mockapetris számít. A kérdésben egyébként más szakértők is nyilatkoztak, és többségük Redmond mellé állt. Azzal (is) érveltek, hogy Mockapetris saját malmára kívánja hajtani vizet, hiszen jelenleg a Nominum nevű kaliforniai céggel vannak közelebbi kapcsolatai – ez a vállalat pedig DNS termékek forgalmazásával foglalkozik. Azt azonban senki nem cáfolta, hogy az adatforgalom növekedni fog – csak annak mértékét tartják túlzónak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom