Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hihetetlen, de igaz: 1 Gb/s-os letöltés – vezeték nélkül!

Kütyük

Hihetetlen, de igaz: 1 Gb/s-os letöltés – vezeték nélkül!

A Samsung azt állítja, hogy már most, 2006-ban rendelkezésére áll a legfejlettebb mobil 4G technológia, miközben a mobilpiac résztvevőinek többsége még azt sem tudja pontosan, hogy tulajdonképpen mit is értünk 4G alatt.

A Samsung a napokban oly módon demonstrált a 4G-ben rejlő lehetőségeket, hogy a cég munkatársai egy 60 kilométeres sebességgel mozgó autóban nem kevesebb mint 100 Mbit/s-os, vezeték nélküli letöltési sebességet értek el.

A dél-koreai gyártó hangsúlyozza, hogy a 100 Mbit/s még csak a kezdet, hiszen például fix poziciójú letöltés esetén akár 1 Gbit/s-os mobil sávszélesség is elérhető. Zárójelben megjegyzem, hogy ez mintegy ötvenszer gyorsabb a jelenleg még csak szárnyait bontogató Mobile WiMax szabványnál.

A Samsung az 1 Gbit/s-os letöltési sebességet úgy demonstrálta, hogy a cég munkatársai harminckét nagyfelbontású TV adást töltöttek le, videótelefonáltak és emellett még a webet is böngészték – mindezt egyszerre, egy időben.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Samsung pontosan milyen szabványokra építkezve képzeli el a mobil 4G-t, az viszont tény, hogy ez az új szolgáltatás leghamarabb valamikor 2010-ben indulhat majd be.

Összehasonlításképp, a jelenlegi 3G (UMTS) technológia 384 Kbit/s-ra, a 3,5G (HSDPA) pedig átlagosan 1,8-3,6 Mbit/s-ra képes.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés