Connect with us

Ingyen mobiltelefon beszélgetések

Kütyük

Ingyen mobiltelefon beszélgetések

Amíg közelben van a PC, nem kell fizetni.

Egy kis brit cég, név szerint a Rok, nemrég eldöntötte, hogy eljátssza a Skype szerepét, csak a mobiltelefonok világában. Olyan VoIP-alapú hangbeszélgetéseket kíván kínálni, melyek ingyenesek – mindaddig, amíg a felhasználó saját noteszgépének vagy asztali számítógépének a közelében marad.

Ugyan a hivatalos indulás 8-án lesz, de már korábban kiszivárgott némi információ. Eszerint egy szoftvert kell majd telepíteni, amely képes összekapcsolódni a felhasználó számítógépével – a The Inquirer értesülései szerint erre Bluetooth-on keresztül nyílhat majd lehetőség (Wi-Fi helyett). Mindez pedig teljesen ingyenes áll majd az internetezők részére, hiszen a program szabadon letölthető és használható lesz.

Voltaképp tehát arról van szó, hogy a számítógép egy hívás(fogadás) esetén gateway-ként funkcionál. Hátrány ugyanakkor, hogy a rendszer nem működik együtt más VoIP/SIP alkalmazásokkal, tehát például a Skype-pal sem. Cserébe viszont a támogatott mobiltelefonok köre igen széles lesz. Elsőként ugyan csak a symbianos okostelefonokon fog futni a szoftver, nem sokkal ezután azonban kész lesz a Java-s kliens, illetve a Windows Mobil 5.0-t alkalmazó eszközök is natív támogatásban részesülnek.

Az egyetlen buktatója a dolognak az lehet, hogy a legtöbb PC nem rendelkezik Bluetooth kapcsolattal, ez többnyire a notebookok privilégiuma. Ennek a kiküszöbölésére a Rok olyan csomagot tervez forgalomba hozni, amely egy kékfogas modulból és egy CD-ből áll, ami a fent említett szoftvert tartalmazza. A kiszivárgott információk szerint 10 fontért vásárolható majd meg a bővítés.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom