Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felbolydult a net a „krokodilvadász” halála miatt rája rájatámadás rájatámadás

Kütyük

Felbolydult a net a „krokodilvadász” halála miatt rája rájatámadás rájatámadás

A természetfilmesek egyik legismertebb alakja, Steve Irwin magyar idő szerint hétfő hajnalban vesztette életét egy rájatámadás miatt – az emberek pedig, mint mindig, most is vevők a rossz hírre.

Irwin leginkább azzal vívta ki nézői tiszteletét, csodálatát vagy éppen megbotránkozását, hogy filmjeiben a lehető legközelebb merészkedett a veszedelmes állatokhoz (például kedvenceihez, a krokodilokhoz). Igyekezett a lehető legközelebbi felvételeket készíteni a ragadozókról, mindezt úgy, hogy lehetőleg ő maga is rajta legyen ezeken a képkockákon. A figyelmes tévénéző láthatta például hatalmas varánuszok földbe vájt barlangjába bújni, és nemrég belevágott egy, az ausztrál vízi világról szóló dokumentumfilm készítésébe is.

Ez lett a veszte, ugyanis egy nagy tüskésrája a kenguruknak is otthont adó kontinens északkeleti partjainál olyan szerencsétlenül szúrta meg, hogy abba a férfi rövid idő alatt belehalt. Irwin operatőrével olyan közel úszott az emberrel szemben egyébként többnyire inkább elkerülő magatartást folytató rájához, hogy az állat veszélyben érezte magát, és támadott. A farkaként funkcionáló tüskéjét olyan erővel vágta a szerencsétlenül járt természetfilmes mellkasába, hogy a sérülés szinte pillanatok alatt elragadta az ausztrál férfit az élők sorából.

A népszerűség pedig igazán csak a halállal nő meg – így volt ez már Elvis Presley, Diana hercegnő és a többi híresség kapcsán is. Irwin szomorú története az internetezők millióinak kíváncsiságát keltette fel, szerte a világon. A hírt elsőként lehozó online médiumok olyan mértékű webes forgalmat tapasztaltak, mely nem egy esetben elérhetetlenné tette az adott site-ot. A Hitwise nevű, webes adatforgalomelemzéssel foglalkozó vállalat közlése szerint a kontinensen ez volt a legnagyobb érdeklődést kiváltó hír azóta, hogy április végén két bányász a föld alatt rekedt Tasmánia déli részén.

A www.crocodilehunter.com oldal olyan mértékben vált népszerűvé, hogy Ausztráliában a hét első napján a leglátogatottabb oldal lett, és az Egyesült Államokban is a harmadik helyre jutott. A site egyébként a cikk írásának időpontjáig elérhetetlennek bizonyult.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés