Connect with us

technokrata

Elektronikus tananyag a szerzői jogvédelemért

Kütyük

Elektronikus tananyag a szerzői jogvédelemért

Az interaktív képregény a mai naptól letölthető a Sulinet honlapjáról.

„Másik oldal” címmel multimédiás interaktív képregény indul a Sulineten középiskolásoknak. A képregényben egy amatőr rockzenekar, a Tundrastorm életét követhetjük nyomon az első iskolai koncerttől egészen saját lemezük megjelenéséig. A történet megismerése közben szinte észrevétlenül elsajátíthatjuk a szerzői jog legfontosabb kérdéseit, így arra is választ kaphatunk, hogy milyen eszközökkel szolgálja a szerzői jog az alkotások születését, a szerzők elismerését, a zenék, filmek, versek közönséghez való eljutását.

A zenét egy budapesti amatőr rockzenekar, a Gloaming készítette, akikről a képregényben szereplő Tundrastormot és a karaktereket mintázták. A képregény magyarnyelvű betétdala kifejezetten a tananyag apropójából íródott, és az elkészült videoklip premierje tulajdonképpen a tananyag megjelenéséhez köthető.

„A középiskolás korosztályt nehéz elérni a szerzői jog témakörével, ami nagyon fontos lenne, hiszen ebben a korban még formálható a fiatalok későbbi hozzáállása. A képregény nem tartalmaz száraz jogi szövegeket, érzelmileg szeretnénk a fiatalokat bevonni. Minél előbb meg kell velük értetni, hogy sokféle lehetőség van arra, hogy jogszerűen jussanak hozzá egyes művekhez vagy akár ők is a szerzői jog tulajdonosaiként lépjenek fel.” – mondta Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A „Másik oldal” című interaktív képregény az ASVA és a ProArt megrendelésére jött létre, a Sulinet kiemelt támogatóként vett részt a projektben. A képregényt az Eduweb Multimédia Rt. készítette az Art-7 Művészeti Stúdió közreműködésével.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle