Connect with us

Házilag is frissíthető a BenQ-Siemens EF81

Kütyük

Házilag is frissíthető a BenQ-Siemens EF81

A BenQ Mobile weboldaláról most már bárki letöltheti az EF81-es készülék jelentős változásokat hozó új alapszoftverét.

A nem hivatalos formában néhány hete már elérhető firmware a 48-as verziószámot viseli magán és rengeteg újítást, illetve javítást tartalmaz magában. A szoftver feltelepítését követően jelentősen megnő a menü sebessége, sok régi probléma megszűnik, ezenkívül néhány új funkciót is felfedezhetünk a telefonon.

Konkrét példát tekintve, a Bluetooth kontroller működésén jelentősen javítottak a fejlesztők, így mostantól zökkenőmentesebb a más Bluetooth mobilokkal, illetve kihangosítókkal és headsetekkel történő együttműködés. A fejlesztőmérnökök szerint a az új firmware használatával a telefon általános stabilitása 30 százalékkal nő.

(Az új szoftver feltelepítését a DCA-140-es adatkábel, vagy a Sync-Station DSC-100 dokkoló segítségével mindenki csak a saját felelősségére végezze el, vagy inkább forduljon szakszervizhez!)

BenQ-Siemens EF81
A BenQ-Siemens EF81 csukott állapotban 94 milliméter hosszú, 51 milliméter széles és 15,9 milliméter vastag, miközben tömege egész pontosan 110 gramm. A GPRS Class 10 kompatibilis készülék nem csak a jó öreg GSM (900/1800/1900 MHz), hanem a villámgyors adatátvitelt és számos multimédiás szolgáltatást lehetővé tevő UMTS (3G) hálózatokban is használható.

Az olyan nemes anyagokat, mint például magnézium, acél és alumínium felvonultató BenQ-Siemens EF81 belső TFT folyadékkristályos kijelzője 2,2 colos képátlón 240×320 pixelt (QVGA) tudhat magáénak, a 18 bites színmélység pedig több mint 262 ezer színárnyalat megjelenítését teszi lehetővé. A kiegészítő külső TFT LCD 1,3 colos képátlóval bír, 120×160 pixeles (QQVGA) felbontású és ugyancsak 262 ezer színt képes a szemünk elé tárni.

Az ötszörös digitális zoomos beépített digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles felbontású fotók készíthetők, melyek a 64 MB-os belső memóriában, vagy éppen microSD (TransFlash) memóriakártyákon tárolhatók el. A kamera optikája elforgatható, és természetesen videózni és videótelefonálni is lehet vele.

A BenQ-Siemens EF81 kapcsán említést érdemel még a hatvannégy szólamú polifonia, a fejlett MP3 lejátszó alkalmazás, az elektronikus levelezési kliens, a Bluetooth és USB interfész, valamint a 950 mAh kapacitású akkumulátor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom