Connect with us

technokrata

Megújult Nokia N80 – fókuszban az Internet

Kütyük

Megújult Nokia N80 – fókuszban az Internet

A Nokia bemutatta egyik sikeres okostelefonjának kifejezetten Internetre kihegyezett új változatát.

A Nokia N80 Internet Edition segítségével a felhasználók akkor is igénybe vehetik a különböző internetes szolgáltatásokat, amikor otthoni, vagy irodai számítógépüktől távol tartózkodnak.

A készülékre gyárilag telepítve van az új Download! alkalmazás, melynek révén folyamatosan frissíthetjük az általunk használt szoftvereket, illetve újakat tölthetünk le. A Minimap funkciós webböngészővel gyakorlatilag hasonló internet böngészési élményben lehet részünk, mint egy normál PC-n. A főmenüben elhelyezett Mobile Search klienssel egyszerűen kereshetünk például éttermeket, vagy szórakozóhelyeket, és ezek címét és telefonszámát közvetlenül el lehet menteni a névjegyzékbe. A telefonnal továbbá rendkívül egyszerűen konfigurálható egy Wi-Fi kapcsolat, legyen az otthoni, vagy éppen nyilvános hot-spot, ezenkívül pedig a VoIP hívások lebonyolításának sincs semmi akadálya.

A fekete és bronz színváltozatokban elérhető Nokia N80 Internet Edition várhatóan szeptember közepén jelenik meg a kereskedések polcain – a pontos ár egyelőre ismeretlen.

Nokia N80
A szétcsúsztatható kialakítású Nokia N80 a világ első UPnP (Universal Plug and Play) kompatibilis mobiltelefonja és egyben az első olyan négysávos készülék, mely GSM (850/900/1800/1900 MHz), GPRS, EDGE, 3G (WCDMA 1900/2100 MHz) és WLAN hálózatokban egyaránt használható.

A TFT technológiára építkező folyadékkristályos kijelző páratlan vizuális élményt nyújt a felhasználók számára. Az LCD 352×416 képpontos felbontással bír, ami jelentősen meghaladja a legtöbb high-end telefonban található kijelzők QVGA (240×320 pixel) felbontását. A display természetesen 18 bites színmélységű, vagyis egész pontosan 262.144 színárnyalatot tud megjeleníteni.

A beépített digitális fényképezőgép ugyancsak kiváló adottságokkal bír. Az N80-asba került a Nokia első 3 megapixeles felbontású kamerája, mely többek közt CIF felbontású videóanyagokat is képes rögzíteni. A belső memória ugyan csak 40 MB-os, de miniSD (Secure Digital) memóriakártyák révén akár 2 GB-ig is bővíthető.

A 134 gramm tömegű N80 további specifikációi közül említést érdemel többek közt a sztereó FM rádió, a Visual Radio szolgáltatás, a fejlett zenelejátszó alkalmazás, a harmadik generációs Series 60 platform, a TV-kiement, a videóhívás, valamint a Bluetooth kompatibilitás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom