Connect with us

technokrata

Rengeteg TV-csatorna a Samsung P900D mobilon

Kütyük

Rengeteg TV-csatorna a Samsung P900D mobilon

A Samsung fellebbentette a fátylat a P900-as TV-vevős mobiltelefon utódjáról.

A Samsung SGH-P900D esetében a D betű a Dual szóra utal, ami azt jelenti, hogy a készülék két különböző frekvenciasávban is képes a TV-adások vételére. Ennek köszönhetően a dél-koreai székhelyű gyártó újdonságával immár akár 20 televíziós csatornát is lehet fogni.

A clamshell készülék többek közt kijelzőt is tartalmazó felső szekciója nem csak egyszerűen felhajtható, hanem egyben el is forgatható, így az LCD nem csak függőleges, hanem vízszintes orientációt is felvehet. Ez utóbbi elsősorban TV-adások nézésékor jön jól: a telefonban többek közt egy DMB kompatibilis TV-vevő modul is helyet kapott. Az 5,6 centiméteres átmérővel rendelkező TFT display 240×320 pixeles (QVGA) felbontású és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

Az SGH-P900D beépített digitális fényképezőgépének segítségével maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású fotók készíthetők, de természetesen a videófelvételi üzemmódról sem kell lemondanunk. Az elkészült anyagok egyrészt a 150 MB kapacitású belső memóriában, másrészt a bővítőslotba helyezett microSD (TransFlash) memóriakártyákon tárolhatók el.

A 124 gramm tömegű készülék csukott állapotban 94,5 milliméter hosszú, 47,5 milliméter széles és 27 milliméter vastag. A háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modul mellett említést érdemel még a GPRS és EDGE adatátvitel, az MP3/AAC/AAC+ lejátszó, a sztereó hangzás, valamint a Bluetooth 1.2 technológia.

A Samsung SGH-P900D-t a nagy közönség először a szeptember 1. és 6. között Berlinben megrendezett IFA (Internationalen Funkausstellung) szakkiállítás keretein belül tekinthető meg. A telefon várható ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek