Connect with us

technokrata

Internet a konnektorból

Kütyük

Internet a konnektorból

A Netgear Powerline adapter termékcsalád legújabb tagja, az XE103 85 Mbps adatforgalomra is képes a helyi elektromos hálózatot használva.

Bárminemű kábelezés nélkül, az XE103 lehetővé teszi, hogy szélessávú kapcsolatot alakítsunk ki a háztartás bármely pontján. Az egyetlen feltétele ennek egy hálózati konnektor. Az új XE103 azoknak a felhasználóknak készült, akik boldogulnak a beépített 4 portos kapcsoló nélkül is. Akár egy másik XE103 eszközzel, vagy egy hasonló felépítésű vevőkészülékkel kombinálva a Netgear Powerline adapterek a helyi elektromos infrastruktúrát információs hálózattá alakítják. Az olyan szélessáv-érzékeny alkalmazások, mint nagy mennyiségű adatátvitel, vagy a nagyfelbontású videó áramoltatás egyik konnektorból a másikba többé nem jelenthetnek problémát.

Ezek mellett az összes adapter felszerelése egyszerű. Bármilyen installálás vagy egyéb lépés nélkül, egyszerűen csak csatlakoztatni kell az egyik eszközt egy routerhez, a másikat pedig a kívánt vevőkészülékhez. Az eszközök automatikusan megtalálják egymást és kialakítanak egy DES-titkosítású kapcsolatot egymás közt. Ezen kívül a Windows felhasználóknak lehetőségük van kiegészítő szoftver használatára a hálózat finombeállításához.

Még a vastag falak, vagy a szintkülönbségek sem jelentenek gátló faktort ezeknek az eszközöknek. A 85 Mbps adatátviteli sebesség, amelyet az XE103 elér, több mint hatszorosa a HomePlug 1.0 szabványalapú támogatást élvező eszközöknek. Teljes kompatibilitást biztosít bármely eszközzel, csakúgy mint a többi Ethernet-kompatibilis eszköz.

Az XE103 semmi helyet nem foglal az asztalon, és emellett nagysebességű hozzáférést biztosít az Internethez. A sebesség ezek után már garantált. Párhuzamos eszközök használata sem jelent problémát, és az adatátvitel sem befolyásolja az ugyanazon hálózati kapcsolaton történő Internet barangolást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek