Connect with us

technokrata

Klasszikus szerzők művei az Interneten

Kütyük

Klasszikus szerzők művei az Interneten

A Google Book Search segítségével számtalan ismert és kevésbé ismert könyv válik letölthetővé és kinyomtathatóvá.

Könyvtári partnereivel együttműködve a Google tovább bővíti azon könyvek listáját, amelyek szabadon másolhatók, nem tartoznak már szerzői jogi védelem alá. A felhasználók továbbra is a Google Book Search-ön kereshetnek rá ezekre a könyvekre, de mostantól letölthetik és ki is nyomtathatják őket.

“Az adatbázisban jól ismert klasszikus művek, és a legkülönbözőbb témákkal foglalkozó szinte teljesen ismeretlen könyvek is megtalálhatók,” mondta Sid Verba, a Harvard Egyetem Könyvtárának igazgatója. Az intézmény a Google Books Library projektjének partnere. “Mióta az emberek a könyvek teljes tartalmára rákereshetnek az interneten, olyan történelmi eseményekre, személyekre, helyekre vagy problémákra bukkanhatnak, amelyek korábban nem voltak hozzáférhetők. Ami valaha csupán óriási kutatókönyvtárak mélyén volt fellelhető, most egyszerűen megtalálható és elolvasható bárki által.”

A teljes könyvek megtalálása érdekében a felhasználók kiválaszthatják a “Full view” opciót a Google Book Search-ön, majd pedig a “Download” gombra kattintással tölthetik le azokat PDF formátumban a gépükre. A szerzői jogvédelem alá eső könyvek nem elérhetők ily módon sem, a kiadó hozzájárulása nélkül mindössze alapvető bibliográfiai információk és kisebb részleteik publikálhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd