Connect with us

technokrata

Klasszikus szerzők művei az Interneten

Kütyük

Klasszikus szerzők művei az Interneten

A Google Book Search segítségével számtalan ismert és kevésbé ismert könyv válik letölthetővé és kinyomtathatóvá.

Könyvtári partnereivel együttműködve a Google tovább bővíti azon könyvek listáját, amelyek szabadon másolhatók, nem tartoznak már szerzői jogi védelem alá. A felhasználók továbbra is a Google Book Search-ön kereshetnek rá ezekre a könyvekre, de mostantól letölthetik és ki is nyomtathatják őket.

“Az adatbázisban jól ismert klasszikus művek, és a legkülönbözőbb témákkal foglalkozó szinte teljesen ismeretlen könyvek is megtalálhatók,” mondta Sid Verba, a Harvard Egyetem Könyvtárának igazgatója. Az intézmény a Google Books Library projektjének partnere. “Mióta az emberek a könyvek teljes tartalmára rákereshetnek az interneten, olyan történelmi eseményekre, személyekre, helyekre vagy problémákra bukkanhatnak, amelyek korábban nem voltak hozzáférhetők. Ami valaha csupán óriási kutatókönyvtárak mélyén volt fellelhető, most egyszerűen megtalálható és elolvasható bárki által.”

A teljes könyvek megtalálása érdekében a felhasználók kiválaszthatják a “Full view” opciót a Google Book Search-ön, majd pedig a “Download” gombra kattintással tölthetik le azokat PDF formátumban a gépükre. A szerzői jogvédelem alá eső könyvek nem elérhetők ily módon sem, a kiadó hozzájárulása nélkül mindössze alapvető bibliográfiai információk és kisebb részleteik publikálhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek