Connect with us

technokrata

Mobil vagy vezetékes? Vagy egyik sem?

Kütyük

Mobil vagy vezetékes? Vagy egyik sem?

Egy most közölt tanulmányból érdekes adatok olvashatók ki az európai népek telefonálási szokásairól.

A jelentésből kiderül többek közt, hogy az Európai Unió polgárainak átlagosan 18 százaléka nem rendelkezik mobiltelefonnal, 3 százaléknak pedig egyáltalán nincs privát telefonja. Az EU-ban élőknek körülbelül 61 százaléka mondhatja el magáról, hogy vezetékes és mobil előfizetéssel egyaránt rendelkezik.

A mobiltelefonok egyébként egyre inkább kiszorítják a hagyományos vezetékes vonalakat, melynek ékes bizonyítéka, hogy például Litvániában az előfizetők közel fele, egész pontosan 48 százaléka már otthon is kizárólag csak mobiltelefonját használja. Finnországban 47 százalék, Csehországban 42 százalék, Lettországban 40 százalék, Szlovákiában és Portugáliában pedig 38-38 százalék ez az arány.

Az EU háztartásoknak mintegy 23 százaléka rendelkezik szélessávú Internet kapcsolattal. Ez ügyben a hollandok (62 százalék) és a dánok (49 százalék) vezetnek, és érdekes, hogy a németek elég hátul kullognak (19 százalék). Németországban egyébként a lakosok 25 százaléka nem rendelkezik mobillal és 2 százalékuknak nincs semmilyen telefonja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek