Connect with us

technokrata

A Nokia és Motorola mobilokat szeretjük leginkább

Kütyük

A Nokia és Motorola mobilokat szeretjük leginkább

Továbbra is a Nokia számít a világ legnagyobb mobiltelefon gyártójának.

A Gartner piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő második negyedévében mintegy 77 millió darab Nokia készülék talált gazdára világszerte, melynek köszönhetően a finn vállalat piaci részesedése 33,6 százalékra nőtt. Összehasonlításképp, 2006 első három hónapjában 61 millió Nokia mobil adtak el (31,6 százalékos piacrész).

A második helyen tanyázó Motorola a második negyedévben globálisan valamivel több mint 50 millió telefon adott el, így 17,7 százalékról 21,9 százalékra tudta növelni a részesedését. A bronzérmes Samsung az említett időszakban csak körülbelül 0,5 millióval tudta növelni mobil eladásait, ennek ˝köszönhetően˝ pedig 12,9 százalékról 11,1 százalékra zsugorodott a piacrésze.

A Gartner adatai szerint jelenleg a Sony Ericssoné a negyedik hely (6,7 százalék), az LG található az ötödik helyen (6,3 százalék), a BenQ Mobile pedig egyelőre csak hatodik a sorban (3,2 százalék). Utóbbi gyártó kapcsán némi pozitívum, hogy európai eladási mutatói az utóbbi időkben jelentős mértékben javultak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek