Connect with us

technokrata

Vezetékmentes internetezést mindenkinek

Kütyük

Vezetékmentes internetezést mindenkinek

Az Egyesült Királyságban ambiciózus terv gyorsíthatja fel a vezetékek feleslegessé tételét.

A Wi-Fi (Wireless Fidelity) már jónéhány éve folyamatosan bizonyítja a vezetékmentes hálózati kapcsolatok létjogosultságát. Az Intel Centrino platformjának létrehozásával nagy lökést kapott technológia – a chipgyártó gigász ugyanis a vezetékmentes chipkészletet is notebookjainak alapkövévé tette -; azóta szerte a világon robbanásszerűen terjedni kezdtek az úgynevezett hot spotok, illetve a kisebb-nagyobb vezetékmentes hálózatok. De lehet-e ebből egy olyan, az emberek többségét elérő infrastruktúrát létrehozni, mint amilyen a vezetékes ADSL-t jellemzi?

Nagy-Britannia szerint lehet. Igaz, a Wi-Fi „nagytestvérére”, a nagyobb sávszélességet és hatótávolságot ígérő WiMAX rendszerre alapozzák a következő pár év komoly vezetékmentes fejlesztési terveit. A Londontól körülbelül 60 kilométerre északnyugatra található Milton Keynes válik az első olyan brit településsé, amelyet teljes egészében lefed egy WiMAX hálózat – azaz bárki hozzáférhet az Internethez anélkül, hogy kábelekkel kellene törődnie.

A Reuters értesülése szerint a Pipex brit távközlési vállalat a jövő hónapban jelenti be a lépést, mellyel megkezdődhet a városka „vezetéktelenítése”. Az eddig szinte csak pletyka szinten létező információt a helyi városvezetés is megerősítette. A Pipex pedig bejelentette, hogy főszerepet kíván játszani további nyolc brit város wireless hálózatának kialakításában; köztük olyan nagy központokban, mint London vagy Manchester.

A ködös Albionban tehát már nincs messze az az idő, amikor fúrás, vésés és egyéb, a lakásokba drasztikus beavatkozást igénylő tevékenységek nélkül is általánossá válhat az Internethez való hozzáférés.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd