Connect with us

technokrata

Tovább csúszik a Firefox 2.0

Kütyük

Tovább csúszik a Firefox 2.0

A Mozilla Foundation böngészőjének megjelenése újabb pár hónapnyi késést szenved.

Az alternatív browserek között vitán kívül a Firefox a legnépszerűbb. Az újgenerációs, 2.0-s változatot már jó ideje bejelentették a fejlesztők, mégsem vált elérhetővé eddig. Többször is elhalasztották ugyanis a bemutatót; a legutolsó dátum augusztus 15-e. Volt. Elméletileg ugyanis ekkorra el kellett volna készülni a végleges verzióval; ehelyett napjainkban mindössze a második bétakiadás látott napvilágot.

Az új céldátum immár október 24-e – az alapítványnál fogadkoznak, hogy addigra már mindenképp elkészül a böngésző. Mindazonáltal olyan hibákat kell kiiktatniuk a programozóknak, mint például a szóellenőrzővel, a képi frissítéssel és a fülezett kialakítással kapcsolatos problémák; valamint további biztonsági fejlesztéseket is igyekeznek addig integrálni az alkalmazásba. Példának felhozható a már többször említett phishing, azaz jelszóhalász védelem. Egy hamis weboldal eredetinek álcázhatja magát és így megszerezheti a gyanútlan internetezők bizalmasan kezelendő adatait (például bankszámlaszámokat, azonosítókat, kódokat); ez ellen nyújthat majd védelmet az új funkció.

Emellett olyan frissítések is helyt kapnak a programban, mint a hírolvasást segítő RSS jobb támogatása vagy a véletlenül bezárt fülek újranyitásának átdolgozása. Sőt, a könyvjelzők által tárolt weboldalak esetén a felhasználó a 2.0-s verzió telepítése után azt is láthatja, hogy a kedvencei közé sorolt site-ok közül melyiket frissítették utolsó látogatása óta.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek