Connect with us

technokrata

Tovább csúszik a Firefox 2.0

Kütyük

Tovább csúszik a Firefox 2.0

A Mozilla Foundation böngészőjének megjelenése újabb pár hónapnyi késést szenved.

Az alternatív browserek között vitán kívül a Firefox a legnépszerűbb. Az újgenerációs, 2.0-s változatot már jó ideje bejelentették a fejlesztők, mégsem vált elérhetővé eddig. Többször is elhalasztották ugyanis a bemutatót; a legutolsó dátum augusztus 15-e. Volt. Elméletileg ugyanis ekkorra el kellett volna készülni a végleges verzióval; ehelyett napjainkban mindössze a második bétakiadás látott napvilágot.

Az új céldátum immár október 24-e – az alapítványnál fogadkoznak, hogy addigra már mindenképp elkészül a böngésző. Mindazonáltal olyan hibákat kell kiiktatniuk a programozóknak, mint például a szóellenőrzővel, a képi frissítéssel és a fülezett kialakítással kapcsolatos problémák; valamint további biztonsági fejlesztéseket is igyekeznek addig integrálni az alkalmazásba. Példának felhozható a már többször említett phishing, azaz jelszóhalász védelem. Egy hamis weboldal eredetinek álcázhatja magát és így megszerezheti a gyanútlan internetezők bizalmasan kezelendő adatait (például bankszámlaszámokat, azonosítókat, kódokat); ez ellen nyújthat majd védelmet az új funkció.

Emellett olyan frissítések is helyt kapnak a programban, mint a hírolvasást segítő RSS jobb támogatása vagy a véletlenül bezárt fülek újranyitásának átdolgozása. Sőt, a könyvjelzők által tárolt weboldalak esetén a felhasználó a 2.0-s verzió telepítése után azt is láthatja, hogy a kedvencei közé sorolt site-ok közül melyiket frissítették utolsó látogatása óta.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd