Connect with us

technokrata

Az ADSL 2+ térnyerése itthon

Kütyük

Az ADSL 2+ térnyerése itthon

Még évekig az ADSL 2+ technológia jelenti a legtöbb felhasználó számára a legnagyobb sebességű internet-elérést.

Az ADSL-technológia fejlődése a telefontársaságok infrastruktúrájának egyre jobb kihasználását jelenti: a meglévő telefonkábeleken egyre nagyobb letöltési sebesség érhető el a kódolás hatékonyságának növekedésével. Az ADSL 2+ megoldással már 24 Mbit/s letöltési sebesség is megvalósítható, de az adott terület vezetékes telefonszolgáltatójától is függ, hogy ebből mennyit engedélyeznek az internetszolgáltatók számára.

A VIVAnet mindkét szolgáltatási területén (T-Com és Hungarotel) kínál az ADSL2+ lehetőségeit kihasználó csomagokat az előfizetőknek, és a társaság úgy alakítja együttműködését a vezetékes szolgáltatókkal, hogy ADSL 2+ szolgáltatása országos lefedettségű legyen. „Az ADSL 2+ technológia, amit 2006 elejétől kínálunk az előfizetőknek, várhatóan még évekig meghatározó lesz az exkluzív szolgáltatások piacán” – mondta dr. Bödecs Béla, a VIVAnet Kft. ügyvezetője. „Jelenleg döntően üzleti előfizetőink használják ezt a technológiát, de arra számítunk, hogy magánelőfizetőink aránya is nőni fog ebben a szolgáltatási szegmensben.”

A magas letöltési sebesség elérését az egyes előfizetőknek a telefonközpontoktól, illetve a vonal koncentrátoroktól (ún. DSLAM) való távolsága is meghatározza: az ADSL 2+ technológiával a 4 Mbit/s sebesség 4-5 km-en belül érhető el, a 12 Mbit/s sebesség „hatótávolsága” 2-3 km, míg a 24 Mbit/s sebességé kb. 1 km. A vezetékes szolgáltatók által telepített eszközök sűrűsége gazdaságossági kérdés: jelenleg kb. 30 előfizető teszi kifizetődővé egy DSLAM telepítését.

„A fejlődés iránya egyértelmű: egyre több szolgáltatás jelenik meg, amely nagy letöltési sebességre épül, s mivel ezen szolgáltatásokra folyamatosan növekszik az igény, így a vezetékes szolgáltatók számára is egyre kifizetődőbb lesz a vonal koncentrátorok telepítése. A nagy sebességű internet-elérés kiterjesztésében és az előfizetők számának növelésében a következő években minden bizonnyal az ADSL 2+ technológia játssza a főszerepet.” – mondta dr. Bödecs Béla.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd