Connect with us

technokrata

Hídavató: szűkül az M0-s híd lehetséges neveinek köre

Kütyük

Hídavató: szűkül az M0-s híd lehetséges neveinek köre

Továbbra is vezetnek a külföldiek.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala névadó kezdeményezést indított el az M0-ás körgyűrű épülő Északi-hídjára. Ezt jelentette be Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter és Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere 2006. július 21-én, a munkaterület bejárásán.

Az első szakaszban – melyet jelentős érdeklődés kísért – augusztus 21-ig lehetett beküldeni a névre vonatkozó ötleteket, a beérkezett javaslatokra egyben szavazni is lehetett. A második szakaszban ezt követően az eddigi szavazatok alapján az első 25 helyre rangsorolt ötletekre lehet a továbbiakban szavazni, egészen szeptember 8-ig. Így dől el, mely nevek kerülnek a Földrajzinév-bizottság döntési fóruma elé. A szavazatok ugyanis csak egy javaslat alapját képezik, a Földrajzinév-bizottság önállóan dönt.

Érdekesség, hogy az első forduló visszásságai miatt immár csak regisztrációhoz kötötten lehet voksolni, egy személynek naponta mindössze egyszer. Azonban a cikk írásának időpontjában még így is egy, az USA-ban közismertségnek örvendő humorista áll az élen, név szerint Stephen Colbert. A második helyen ismét egy amerikai nevettető, Jon Stewart áll, míg harmadikként egyelőre az ugyancsak észak-amerikai születésű akciósztárt, Chuck Norris-t könyvelhetjük el. Az első magyar, Zrínyi Miklós jelenleg csupán a negyedik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek