Connect with us

technokrata

Hídavató: szűkül az M0-s híd lehetséges neveinek köre

Kütyük

Hídavató: szűkül az M0-s híd lehetséges neveinek köre

Továbbra is vezetnek a külföldiek.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala névadó kezdeményezést indított el az M0-ás körgyűrű épülő Északi-hídjára. Ezt jelentette be Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter és Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere 2006. július 21-én, a munkaterület bejárásán.

Az első szakaszban – melyet jelentős érdeklődés kísért – augusztus 21-ig lehetett beküldeni a névre vonatkozó ötleteket, a beérkezett javaslatokra egyben szavazni is lehetett. A második szakaszban ezt követően az eddigi szavazatok alapján az első 25 helyre rangsorolt ötletekre lehet a továbbiakban szavazni, egészen szeptember 8-ig. Így dől el, mely nevek kerülnek a Földrajzinév-bizottság döntési fóruma elé. A szavazatok ugyanis csak egy javaslat alapját képezik, a Földrajzinév-bizottság önállóan dönt.

Érdekesség, hogy az első forduló visszásságai miatt immár csak regisztrációhoz kötötten lehet voksolni, egy személynek naponta mindössze egyszer. Azonban a cikk írásának időpontjában még így is egy, az USA-ban közismertségnek örvendő humorista áll az élen, név szerint Stephen Colbert. A második helyen ismét egy amerikai nevettető, Jon Stewart áll, míg harmadikként egyelőre az ugyancsak észak-amerikai születésű akciósztárt, Chuck Norris-t könyvelhetjük el. Az első magyar, Zrínyi Miklós jelenleg csupán a negyedik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd