Connect with us

technokrata

GPS és riasztó az új mobiltelefonban

Kütyük

GPS és riasztó az új mobiltelefonban

Mostanság a gyártók már szinte naponta jelentenek be új gyermek mobiltelefonokat.

Ezúttal a Sanyo lebbentette fel a fátylat legfrissebb gyerekmobiljáról, az A5520SAII típusjelzésű készülékről. A különböző rikító színárnyalatokban kapható telefonban többek közt egy GPS helymeghatározó modul is helyet kapott, melynek segítségével a szülők folyamatosan figyelemmel kísérhetik csemetéik mozgását, vagyis, hogy például reggelente az iskolába, vagy tán a mellé járnak.

Ezenkívül SOS funkciót is kapott a telefon: a gyerekeknek csak egyetlen gombot kell megnyomniuk és egy előre meghatározott telefonszámra máris automatikusan elmegy egy segélykérő üzenet. Akinek esetleg még ez sem lenne elegendő, annak ott a pánikgomb, melyet megnyomva fülsüketítő sziréna hangot ad ki a telefon, így próbálva elijeszteni a gyanús idegeneket.

Az alaphelyzetben 94 milliméter hosszú, 48 milliméter széles és 21 milliméter vastag, clamshell formájú Sanyo A5520SAII 105 gramm tömegű. A nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 190 perces beszélgetési, illetve 290 órás készenléti időt tesz lehetővé.

A 2,2 colos képátlójú TFT display QVGA (240×320 pixel) felbontású, az 1 colos kiegészítő kijelző pedig 96×64 képpontot birtokol. A fedlapba integrált digitális fényképezőgép modul lelke nem más, mint egy 1,3 megapixeles felbontású CMOS képszenzor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek