Connect with us

technokrata

BenQ-Siemens: jól alakulnak a dogok

Kütyük

BenQ-Siemens: jól alakulnak a dogok

Minden jel arra mutat, hogy a BenQ Mobile számára végre már látszik a fény az alagút végén.

Az IDC piackutató cég legfrissebb adatai szerint az idei esztendő második negyedévében a BenQ-Siemens jelentős mértékben, mintegy 17 százalékkal tudta növelni európai piaci részesedését. Az öt legnagyobb mobilgyártó közül az említett időszakban a Motorola volt a legsikeresebb, mely amerikai vállalat az öreg kontinensen 22 százalékkal javított korábbi eladási mutatóin.

A jelentés készítői felhívják a figyelmet arra, hogy a BenQ-Siemens hosszú idő után most újra nagyobb növekedésre képes, mint a globális mobiltelefon piac. A gyártó piacrésze ennek köszönhetően a második negyedévben elérte a 7 százalékot. Ezen időszak egyik nagy vesztese egyébként a dél-koreai Samsung, mely 16 százalékra esett vissza. Az európai mobilpiac jelenlegi erősorrendje: Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson, BenQ-Siemens.

Összehasonlításképp, míg a BenQ-val történt egyesülést megelőzően a Siemens 2005 második negyedévében Európában 2,4 millió telefont adott el, addig 2006 hasonló időszakában már több mint 2,9 millió darab BenQ-Siemens mobil talált gazdára az európai piacon. Szakértők szerint a növekedés elsősorban az S68-hoz és az EF81-hez hasoló sikermodellek megjelenésének, illetve a komoly reklámkampány beindításának köszönhető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd