Connect with us

technokrata

BenQ-Siemens: jól alakulnak a dogok

Kütyük

BenQ-Siemens: jól alakulnak a dogok

Minden jel arra mutat, hogy a BenQ Mobile számára végre már látszik a fény az alagút végén.

Az IDC piackutató cég legfrissebb adatai szerint az idei esztendő második negyedévében a BenQ-Siemens jelentős mértékben, mintegy 17 százalékkal tudta növelni európai piaci részesedését. Az öt legnagyobb mobilgyártó közül az említett időszakban a Motorola volt a legsikeresebb, mely amerikai vállalat az öreg kontinensen 22 százalékkal javított korábbi eladási mutatóin.

A jelentés készítői felhívják a figyelmet arra, hogy a BenQ-Siemens hosszú idő után most újra nagyobb növekedésre képes, mint a globális mobiltelefon piac. A gyártó piacrésze ennek köszönhetően a második negyedévben elérte a 7 százalékot. Ezen időszak egyik nagy vesztese egyébként a dél-koreai Samsung, mely 16 százalékra esett vissza. Az európai mobilpiac jelenlegi erősorrendje: Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson, BenQ-Siemens.

Összehasonlításképp, míg a BenQ-val történt egyesülést megelőzően a Siemens 2005 második negyedévében Európában 2,4 millió telefont adott el, addig 2006 hasonló időszakában már több mint 2,9 millió darab BenQ-Siemens mobil talált gazdára az európai piacon. Szakértők szerint a növekedés elsősorban az S68-hoz és az EF81-hez hasoló sikermodellek megjelenésének, illetve a komoly reklámkampány beindításának köszönhető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek