Connect with us

technokrata

Késik a Nokia kommunikátorok kihívója

Kütyük

Késik a Nokia kommunikátorok kihívója

A sokak által várva várt német kommunikátor piaci megjelenése sajnos tovább késik.

A berlini székhelyű Road (Remote Office Access Device) által S101 típusjelzéssel illetett masina a Nokia kommunikátorokhoz hasonlóan hosszában szétnyitható kialakítást, két kijelzőt és két billentyűzetet kapott. A készüléket 2005 elején jelentették be és akkor azt ígérték, hogy 2005 végén már kapható lesz. Később 2006 elejére módosították a megjelenési időpontot, a kommunikátor azonban sajnos még mind a mai napig nem kapható. Egyes források szerint a forgalmazás idén karácsonykor kezdődik majd meg – bízzunk benne!

A vállalati felhasználók vélhetően örömmel fogadják majd a nagyméretű, teljes értékű belső billentyűzetet, az érintőképernyőt, valamint a VPN, vagyis virtuális magánhálózat szolgáltatásokat. A GPRS és EDGE kompatibilis Road S101-on a Nokia kommunikátoroktól eltérően nem Symbian, hanem nyílt forrású Linux operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A gyártó munkatársai korábban elárulták, hogy idővel napvilágot fognak látni az okostelefon Windows Mobile, Palm OS, illetve Symbian szoftverre épülő újabb változatai. Azt csak remélni tudjuk, hogy a Road S101-ből nem fog hiányozni a vibramotor és a billentyűzet világítás (lásd Nokia).

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz), Wi-Fi képes Road S101 128x60x25 milliméteres méretekkel, illetve 210 grammos tömeggel rendelkezik. A 102×65 pixeles felbontású külső LCD ugyan monokróm, ellenben a 640×240 képpontos belső display már színes. A számítási feladatokat ezúttal egy 400 MHz-es frekvenciájú Intel XScale PXA 263 processzor látja el, a telefon memóriája pedig 64 MB RAM-ból és 64 MB ROM-ból tevődik össze (SD kártyával bővíthető). Az opcionális (S101K) kamera felbontása 2 megapixel.

A Road S101 várható ára egyelőre nem ismeretes.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek