Connect with us

technokrata

A T-Mobile legújabb szolgáltatása

Kütyük

A T-Mobile legújabb szolgáltatása

A T-Mobile hamarosan egy újabb érdekes szolgáltatást fog indítani.

Különböző források tudni vélik, hogy a T-Mobile az Egyesült Államokban hamarosan üzembe helyezi első UMA (Unlicensed Mobile Access) hálózatát. A magenta színekben pompázó operátor szeptember közepén várhatóan Seattle-ben indítja be első UMA szolgáltatását, majd pedig az azt követő hónapokban az USA számos más régiójában (Chicago, San Francisco) is meg kívánja majd honosítani azt.

Az UMA-nak köszönhetően az előfizetők például a hagyományos GSM hálózatban megkezdett hanghívásaikat teljesen zökkenőmentes módon folytathatják tovább VoIP kapcsolaton keresztül.

Az UMA technológiával a felhasználók ugyanarról a két üzemmódú készülékről kezdeményezett hívásai zökkenőmentesen közlekedhetnek a helyi, és a nagy területet lefedő hálózatok között. Az UMA nem kommunikál folyamatosan a bázisállomással, hanem megengedi, hogy a telefon a hívásokhoz a helyi WLAN internethálózatot használja. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók költséges bázisállomások helyett olcsóbban és könnyebben kiépíthető WLAN hotspotokkal is bővíthetik hálózatukat.

UMA kompatibilis mobiltelefon például a Nokia 6136, a Samsung T709, vagy a Motorola A910. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hazai T-Mobile vajon mikor indít majd UMA szolgáltatást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek