Connect with us

Hirdetés

technokrata

A T-Mobile legújabb szolgáltatása

Kütyük

A T-Mobile legújabb szolgáltatása

A T-Mobile hamarosan egy újabb érdekes szolgáltatást fog indítani.

Különböző források tudni vélik, hogy a T-Mobile az Egyesült Államokban hamarosan üzembe helyezi első UMA (Unlicensed Mobile Access) hálózatát. A magenta színekben pompázó operátor szeptember közepén várhatóan Seattle-ben indítja be első UMA szolgáltatását, majd pedig az azt követő hónapokban az USA számos más régiójában (Chicago, San Francisco) is meg kívánja majd honosítani azt.

Az UMA-nak köszönhetően az előfizetők például a hagyományos GSM hálózatban megkezdett hanghívásaikat teljesen zökkenőmentes módon folytathatják tovább VoIP kapcsolaton keresztül.

Az UMA technológiával a felhasználók ugyanarról a két üzemmódú készülékről kezdeményezett hívásai zökkenőmentesen közlekedhetnek a helyi, és a nagy területet lefedő hálózatok között. Az UMA nem kommunikál folyamatosan a bázisállomással, hanem megengedi, hogy a telefon a hívásokhoz a helyi WLAN internethálózatot használja. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók költséges bázisállomások helyett olcsóbban és könnyebben kiépíthető WLAN hotspotokkal is bővíthetik hálózatukat.

UMA kompatibilis mobiltelefon például a Nokia 6136, a Samsung T709, vagy a Motorola A910. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hazai T-Mobile vajon mikor indít majd UMA szolgáltatást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés