Connect with us

technokrata

Adóportált indított a cseh adóhatóság

Kütyük

Adóportált indított a cseh adóhatóság

A cseh adóhatóság a lakosság visszajelzéseit figyelembe véve fejleszti tovább az új rendszert az adófizetők kényelme érdekében.

A cseh adóhatóság internetes adóportált helyezett kísérleti üzembe. A rendszer – amelyet az IBM épített ki – három hónapig tesztüzemben működik, és lehetővé teszi az adófizető magánszemélyek és cégek számára, hogy elektronikusan kommunikáljanak az adóhivatallal, illetve az Interneten keresztül információhoz jussanak adószámlájukról, beleértve a már teljesített befizetések felsorolását, a folyó adóévben esedékes adókat és a záróegyenleget.

A cseh adóhatóság a lakosság visszajelzéseit figyelembe véve fejleszti tovább az új rendszert az adófizetők kényelme érdekében. A jövőben további szolgáltatásokkal tervezik bővíteni az adóportált, például személyre szabott adónaptárral, valamennyi adóügyi akta Interneten történő megtekintésének lehetőségével, valamint elektronikusan elérhető ügyfélszolgálattal. Az adóalanyok és az adóhatóság közötti találkozásokat már nem kell beszorítani az ügyfélfogadási időbe, adóügyek a hét minden napján, napi 24 órában bonyolíthatók. Az adóportált az Automatikus Adóinformációs Rendszerbe (ADIS) integrálják. Az ADIS egy összetett rendszer, amely automatizálja az adóhatóság által az országban ellenőrzött valamennyi adó beszedését.

A rendszer nyílt forráskódú megoldásokon alapul, amelyhez az IBM adja a technológiát, az alkalmazás-szoftvereket és a tanácsadói szolgáltatásokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek