Connect with us

technokrata

Adóportált indított a cseh adóhatóság

Kütyük

Adóportált indított a cseh adóhatóság

A cseh adóhatóság a lakosság visszajelzéseit figyelembe véve fejleszti tovább az új rendszert az adófizetők kényelme érdekében.

A cseh adóhatóság internetes adóportált helyezett kísérleti üzembe. A rendszer – amelyet az IBM épített ki – három hónapig tesztüzemben működik, és lehetővé teszi az adófizető magánszemélyek és cégek számára, hogy elektronikusan kommunikáljanak az adóhivatallal, illetve az Interneten keresztül információhoz jussanak adószámlájukról, beleértve a már teljesített befizetések felsorolását, a folyó adóévben esedékes adókat és a záróegyenleget.

A cseh adóhatóság a lakosság visszajelzéseit figyelembe véve fejleszti tovább az új rendszert az adófizetők kényelme érdekében. A jövőben további szolgáltatásokkal tervezik bővíteni az adóportált, például személyre szabott adónaptárral, valamennyi adóügyi akta Interneten történő megtekintésének lehetőségével, valamint elektronikusan elérhető ügyfélszolgálattal. Az adóalanyok és az adóhatóság közötti találkozásokat már nem kell beszorítani az ügyfélfogadási időbe, adóügyek a hét minden napján, napi 24 órában bonyolíthatók. Az adóportált az Automatikus Adóinformációs Rendszerbe (ADIS) integrálják. Az ADIS egy összetett rendszer, amely automatizálja az adóhatóság által az országban ellenőrzött valamennyi adó beszedését.

A rendszer nyílt forráskódú megoldásokon alapul, amelyhez az IBM adja a technológiát, az alkalmazás-szoftvereket és a tanácsadói szolgáltatásokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd