Connect with us

technokrata

Mindent elárasztanak a fotós mobilok

Kütyük

Mindent elárasztanak a fotós mobilok

A telefonálás mellett immár akár fotózásra is használható mobiltelefonok népszerűsége egyre növekszik.

A Lyra Research piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy ma már világszerte több kamerás mobiltelefont használnak, mint ahány filmes és digitális fényképezőgépet összesen. A szakértők úgy vélik, hogy az idei esztendő végén globálisan már több mint 850 millió fényképezős telefon lesz a piacon, és amennyiben minden jól megy, 2010 végére ez a szám akár az 1,5 milliárdot is elérheti majd.

˝Öt évvel ezelőtt gyakorlatilag még nem is léteztek kamerás mobiltelefonok, mára viszont már az egész világot elárasztották. Míg 2003-ban még csak 100 ezer, addig 2005-ben már több mint 500 ezer ilyen készülék volt használatban. A fotós mobilok képminőségével azonban egyelőre nem lehetünk elégedettek, de szerencsére minden jel arra mutat, hogy e tekintetben hamarosan jelentős változásoknak leszünk tanúi˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Steve Hoffenberg, a tanulmány egyik készítője.

Egy másik, ugyancsak a napokban megjelent felmérés szerint a kamerás mobilok minőségjavulása magával hozza többek közt az MMS előretörését is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek