Connect with us

Hirdetés

technokrata

A gyilkosok lebuktatója

Kütyük

A gyilkosok lebuktatója

A legfrissebb kutatások szerint az egyes személyek SMS írási szokásai olyannyira egyediek, hogy egy-egy SMS-t akár bírósági bizonyítékként is fel lehet használni, például személyazonosság meghatározására.

2002-ben az Egyesült Királyságban történt egy gyilkosság, mely esetben a gyilkos az áldozat nevében küldött mobiltelefonos üzeneteket. A vizsgálat a későbbiekben bebizonyította, hogy a rövid szöveges üzeneteket nem írhatta az áldozat, mert az SMS-ek olyan árulkodó jeleket tartalmaztak, melyek egyértelműen arra utaltak, hogy nem az áldozat, hanem a gyanúsított írta azokat.

Az üggyel kapcsolatban az angliai Leicester Egyetem munkatársai egy hathónapos kutatást indítanak. Szerintük egy-egy SMS rengeteg olyan, elsőre talán nem szembeötlő egyedi vonást tartalmaz, mely alapján be lehet azonosítani a szöveg íróját.

˝Az SMS-ezés egy viszonylag új kommunikációs forma, mely nem szigorú nyelvi szabályokra épül, így minden mobilos szabadon és lezseren fogalmazhat. Ebből következik, hogy idővel mindenkinek kialakul a saját egyéni SMS írási stílusa és ez alapján adott esetben megállapítható, hogy egy üzenetet pontosan ki szerkesztett˝ – nyilatkozta Dr. Tim Grant, a száz tesztalanyra épülő kutatási projekt egyik vezetője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés