Connect with us

Hirdetés

technokrata

Wi-Fi: 2008-ig nincs nagyobb sávszélesség

Kütyük

Wi-Fi: 2008-ig nincs nagyobb sávszélesség

Ismét nem sikerült előrébb jutni a 802.11n wireless standard véglegesítését illetően, így a piaci bevezetés akár 2008-ra is tolódhat.

A 802.11n standardot még az idei év során tervezték hivatalosan is útjára indítani – írtuk májusban, ám ez a minap bejelentett újabb csúszás tükrében már teljesen esélytelennek látszik. Pedig már most kaphatók olyan eszközök, melyek támogatják a „szabványt”. A szakértők már a korábbi elutasítás kapcsán is azt javasolták a felhasználóknak, hogy addig ne vegyenek 802.11n szabványt támogató terméket, ha az nem frissíthető, amíg a standardot végleges formába nem öntik.

Egy, a Farpoint Group által nemrég publikált tanulmány szerint a standard 1.0-s tervezetére alapuló termékek mind teljesítményben, mind egymással való kompatibilitásban kifogásolhatók. Ám az olyan forgalmazók, mint amilyen például a Broadcom (mely már például a Netgear és a Lingsys számára is értékesített 802.11n-re alapuló chipeket), cáfolják a Farpoint állítását. Sőt, azzal sem értenek egyet, hogy a standard az újratárgyalást követően, a végleges állapotában jelentős eltéréseket mutatna mostani formájához képest.

Mi volt most a legnagyobb probléma? Az, hogy a standard leírásának átdolgozása nem készült el időre; úgy tűnik, hogy csak 2007 januárjában terjeszthetik be újra az IEEE tagjai elé, szavazásra. Azt, hogy ez nem egyszerű emberi lustaság miatt történt, jól jelzi, hogy közel 12 ezer (!) változtatást kellett volna időben eszközölni a tervezetben.

A 802.11n standard még nem kiforrott verziójára alapuló lapkák azonban továbbra is forgalomban maradnak, azt minden vásárlónak egyéni felelőssége eldönteni, vesz-e az erre épülő termékekből.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés