Connect with us

technokrata

Motorola: hajrá Linux!

Kütyük

Motorola: hajrá Linux!

A Motorola újfent jelét adta annak, hogy a mobiltelefonos operációs rendszerek piacán kiemelt figyelmet szentel a Linux-nak.

A második legnagyobb mobilgyártóként jegyzett amerikai vállalat munkatársai bejelentették, hogy mostantól minden új mobil szolgáltatást először a nyílt forrású Linux operációs rendszer alatt fognak fejleszteni.

A Motorola többek közt ily módon szeretné kihasználni, hogy a Linux-ot világszerte milyen sokan és milyen aktivitással fejlesztik és teszik jobbá folyamatosan. A Motorola ezenkívül a Linux révén differenciálni tudja magát a piacvezető Nokiától, mely közismerten Symbian párti. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy a Motorola a jövőben már csak és kizárólag Linux-os telefonokat fog gyártani: a cég a piaci igényeknek megfelelően elő fog rukkolni Windows Mobile, vagy éppen Symbian szoftveres modellekkel is.

A Motorola a Linux régi jó barátja, hiszen a vállalat kínálatában már 2000-ben jelen volt egy Linux-alapú mobiltelefon. A Linux mobilpiaci részesedése egyébként jelenleg még elég alacsony – ez a mobil operációs rendszer főleg Ázsiában népszerű.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd