Connect with us

technokrata

Memóriakártyát minden mobilba!

Kütyük

Memóriakártyát minden mobilba!

A bővíthetőség ma már nem csak a személyi számítógépek, hanem a mobiltelefonok esetében is egyre nagyobb fontossággal bír.

Az NPD Group piackutató cég közlése szerint manapság egyre több olyan mobilt dobnak piacra a gyártók, melyek integrált memóriája bővíthető. A bővítőslotokba helyezett memóriakártyák segítségével minden korábbinál könnyebben lehet digitális muzsikákat, fényképeket és videófelvételeket mozgatni a különböző készülékek között. A kis kártyát egyszerűen be kell tenni egy PC-s kártyaolvasóba, rá kell dobni a kívánt anyagokat, aztán pedig már mehet is vissza az adathordozó a telefonba.

Az NPD Group felmérése szerint az USA-ban 2005 második negyedévében még csak 567 ezer bővítőslotos telefont adtak el, ellenben 2006 első negyedévében már több mint 2 milliót, ami mintegy 250 százalékos növekedést jelent. Érdekesség, hogy míg 2005 második negyedévében csak 2 százalék, addig az idei esztendő első három hónapjában már 6 százalék volt a bővíthető készülékek piaci részesedése.

Jelenleg a legkisebb fizikai méretű memóriakártya, a microSD (TransFlash) a legnépszerűbb – ilyen kártya tehető be a telefonok közel felébe. A miniSD piacrésze körülbelül 30 százalékos. Jelentős fejlődésnek lehetünk tanúi egyébként a tekintetben, hogy ma már szerencsére kevés olyan mobil kapható, melyet szét kell szedni, és újra kell indítani a memóriakártya cseréjéhez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd