Connect with us

technokrata

Memóriakártyát minden mobilba!

Kütyük

Memóriakártyát minden mobilba!

A bővíthetőség ma már nem csak a személyi számítógépek, hanem a mobiltelefonok esetében is egyre nagyobb fontossággal bír.

Az NPD Group piackutató cég közlése szerint manapság egyre több olyan mobilt dobnak piacra a gyártók, melyek integrált memóriája bővíthető. A bővítőslotokba helyezett memóriakártyák segítségével minden korábbinál könnyebben lehet digitális muzsikákat, fényképeket és videófelvételeket mozgatni a különböző készülékek között. A kis kártyát egyszerűen be kell tenni egy PC-s kártyaolvasóba, rá kell dobni a kívánt anyagokat, aztán pedig már mehet is vissza az adathordozó a telefonba.

Az NPD Group felmérése szerint az USA-ban 2005 második negyedévében még csak 567 ezer bővítőslotos telefont adtak el, ellenben 2006 első negyedévében már több mint 2 milliót, ami mintegy 250 százalékos növekedést jelent. Érdekesség, hogy míg 2005 második negyedévében csak 2 százalék, addig az idei esztendő első három hónapjában már 6 százalék volt a bővíthető készülékek piaci részesedése.

Jelenleg a legkisebb fizikai méretű memóriakártya, a microSD (TransFlash) a legnépszerűbb – ilyen kártya tehető be a telefonok közel felébe. A miniSD piacrésze körülbelül 30 százalékos. Jelentős fejlődésnek lehetünk tanúi egyébként a tekintetben, hogy ma már szerencsére kevés olyan mobil kapható, melyet szét kell szedni, és újra kell indítani a memóriakártya cseréjéhez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek