Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet hatalma – digitális zene, kiadók nélkül

Kütyük

Az Internet hatalma – digitális zene, kiadók nélkül

Rohamosan felfelé ívelő zenei karrier, hanglemezkiadók nélkül!

Jamie Kristine – a new yorki Long Islandon lakó hölgy teljesen átlagos neve az Internet adta lehetőségek megragadása miatt válhat széles körben ismertté. Kristine tavaly, egy nyári napon úgy döntött, mikrofont ragad, gitárt penget, majd a rögzített dallal szerencsét próbál. Nem egy hanglemezkiadónál, hanem az Interneten át próbálja meg elérni az embereket. A 25 éves, Jaymay néven futó lány az USA népzenei stílusában dalolva válik egyre híresebbé az óceán túlpartján.

Pedig folytathatná úgy is az éneklést, hogy közben az albumkészítési folyamat egyéb terheit a kiadók levennék a válláról: Jaymay-t a webes indulás után ugyanis több nagy cég is megkereste azzal, hogy sztárt csinálnak belőle. Mint kiderült, Kristine-nek jó hangja van; olyan hangja, ami megfogja az embereket. Ennek ellenére továbbra is kitartott amellett, hogy egyedül intézze a kiadói teendőket – pedig (elmondása szerint) a kiadócégek szinte mindent felkínáltak, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Első felvételeit az Insound portálon tette közzé, és nem várt sikert aratott vele. Saját Myspace.com-os oldalán a rajongói már több mint 75 ezerszer hallgatták meg a dalait. Az igazi áttörést azonban az Apple-féle Itunes hozta meg számára: májusban jelentette meg dalait az USA-ban legkedveltebb legális file-letöltő rendszeren át, és júniusban dalgyűjteménye már bekerült a legnépszerűbb 100 album közé; Gray or Blue című dala pedig a legnépszerűbb eladott zeneszámok között landolt.

Mit jelent mindez? Több mint 1300 eladott albumot, több mint 2500 eladott dalt – illetve a siker révén a koncerteken további 500 CD eladását. Jaymay az így szerzett pénzt arra kívánja felhasználni, nyilatkozta egy interjúban, hogy finanszírozni tudja első, egy egész CD-t kitöltő zenei album létrehozását. „Az Itunes… elérhetővé tett az emberek számára, szerte a világon.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés