Connect with us

technokrata

Az Internet hatalma – digitális zene, kiadók nélkül

Kütyük

Az Internet hatalma – digitális zene, kiadók nélkül

Rohamosan felfelé ívelő zenei karrier, hanglemezkiadók nélkül!

Jamie Kristine – a new yorki Long Islandon lakó hölgy teljesen átlagos neve az Internet adta lehetőségek megragadása miatt válhat széles körben ismertté. Kristine tavaly, egy nyári napon úgy döntött, mikrofont ragad, gitárt penget, majd a rögzített dallal szerencsét próbál. Nem egy hanglemezkiadónál, hanem az Interneten át próbálja meg elérni az embereket. A 25 éves, Jaymay néven futó lány az USA népzenei stílusában dalolva válik egyre híresebbé az óceán túlpartján.

Pedig folytathatná úgy is az éneklést, hogy közben az albumkészítési folyamat egyéb terheit a kiadók levennék a válláról: Jaymay-t a webes indulás után ugyanis több nagy cég is megkereste azzal, hogy sztárt csinálnak belőle. Mint kiderült, Kristine-nek jó hangja van; olyan hangja, ami megfogja az embereket. Ennek ellenére továbbra is kitartott amellett, hogy egyedül intézze a kiadói teendőket – pedig (elmondása szerint) a kiadócégek szinte mindent felkínáltak, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Első felvételeit az Insound portálon tette közzé, és nem várt sikert aratott vele. Saját Myspace.com-os oldalán a rajongói már több mint 75 ezerszer hallgatták meg a dalait. Az igazi áttörést azonban az Apple-féle Itunes hozta meg számára: májusban jelentette meg dalait az USA-ban legkedveltebb legális file-letöltő rendszeren át, és júniusban dalgyűjteménye már bekerült a legnépszerűbb 100 album közé; Gray or Blue című dala pedig a legnépszerűbb eladott zeneszámok között landolt.

Mit jelent mindez? Több mint 1300 eladott albumot, több mint 2500 eladott dalt – illetve a siker révén a koncerteken további 500 CD eladását. Jaymay az így szerzett pénzt arra kívánja felhasználni, nyilatkozta egy interjúban, hogy finanszírozni tudja első, egy egész CD-t kitöltő zenei album létrehozását. „Az Itunes… elérhetővé tett az emberek számára, szerte a világon.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd