Connect with us

technokrata

Szupermobil a javából: megmondja merre vannak dugók

Kütyük

Szupermobil a javából: megmondja merre vannak dugók

A HTC legújabb okostelefonjával garantált, hogy nem fogunk eltévedni, vagy közlekedési dugókban vesztegelni.

Több mint egy esztendő telt el azóta, hogy szárnyra keltek az első pletykák a HTC fejlesztés alatt álló, beépített GPS-vevős smartphone-járól, mire most végre újból hallatt magáról az érdekes új készülék. A HTC Artemis névre keresztelt újdonság sokkal inkább egy kéziszámítógépre, semmint egy telefonra hasonlít. A névadással kapcsolatban egyébként röviden csak annyit, hogy Artemisz a görög mitológiában a vadászat és termékenység istennője…

A készülék lelke nem más, mint egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő Texas Instruments OMAP850-es mikroprocesszor, ami 64 MB RAM és 128 MB ROM memória társaságát élvezi. A bővíthetőségről miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyák gondoskodnak.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) HTC Artemis GPRS és EDGE hálózatokban egyaránt használható, ellenben a 3G sajnos hiányzik belőle. Szerencsére a Bluetooth-ról és a Wi-Fi-ről (802.11b/g) nem kell lemondanunk, mint ahogy a sztereó FM rádióról sem.

A 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT érintőkijelző QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontású, a hátul elhelyezett digitális fényképezőgép modul segítségével pedig maximum 2 megapixeles felbontásban fotózhatunk.

A Microsoft Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű HTC Artemis érdekessége a TMC funkció, melynek segítségével a navigációs szoftver jelezni tudja számunkra, hogy mely útvonalakon számíthatunk dugókra. Magyarországon egyelőre még nem használható a TMC, de a közeljövőben talán hazánkban is beindul majd ez a rádiófrekvenciás (RDS alapokon nyugvó) szolgáltatás.

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, az Artemis-t várhatóan még ebben a negyedévben be fogja mutatni a gyártó – az ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd