Connect with us

technokrata

Az Internet lenyomja a hagyományos médiát

Kütyük

Az Internet lenyomja a hagyományos médiát

Az Egyesült Királyságban lassan bekövetkezik az, amire már jó ideje vár az új generáció – az Internet népszerűbbé válik, mint a tévé vagy a nyomtatott napilapok.

Egyelőre azonban ez a kettő terület még az élen áll, már ami a hirdetéseket illeti – a reklámokra költött összegek tekintetében a direkt levélküldés tudta még megelőzni az online reklámozást. Ez utóbbi egyébként 2005-ben majdhogynem 2 és fél milliárd dolláros bevételt jelentett az ebből élő cégek számára – ezzel háromszor nagyobbra hízott, mint a szigetország rádióhirdetési piaca, állítja a helyi, Ofcom nevű piackutató cég.

A rádiózást tehát már beérte (sőt, alaposan le is hagyta) az Internet, de ugyanígy előtte áll a kültéri óriástáblás hirdetéseknek, illetve az üzleti és fogyasztói magazinoknál elköltött reklámbevételek esetében is kivívta elsőbbségét. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a piackutatást végző szervezet az adatok láttán kijelentette, hogy két éve sokan még elképzelni sem merték a piac ilyen gyors „felhízását”. A televíziós hirdetések egyébként 7 és fél milliárd dolláros bevételt jelentettek tavaly, az online reklámozás ennek a harmadánál tart jelenleg – és további dinamikus fejlődésre számítanak.

Mi szól az online hirdetések mellett, mik azok a lehetőségek, amik a többi médiumban nem aknázhatók ki? Elsősorban a targetálás, azaz a megfelelő célcsoport nagy hatásfokkal való elérése, és az eredmények könnyű és azonnali nyomonkövethetősége. Ezenfelül fontos szempont, hogy a hirdetők szempontjából kiemelt korcsoportnak számító 16-24 éves korosztály sokkal inkább használja az Internetet mindennapjaiban, mint az idősebb rétegek – nem ritkán a többi médium hátrányára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd