Connect with us

technokrata

Újabb kínai csodabogár

Kütyük

Újabb kínai csodabogár

A kínai mobiltelefon ipar ismét egy érdekes új készülékkel rukkolt elő.

Az E28 névre hallgató, nem nagyon ismert gyártó R2821 típusjelzésű újdonsága egy teljesen hagyományos kialakítású smartphone, mely elsősorban Linux operációs rendszeréről, illetve fejlett wireless szolgáltatásairól ismerszik meg.

A GSM szabványú telefon nem csak GPRS, hanem Wi-Fi hálózatokban is minden további nélkül használható, így akár ingyenes VoIP hívások is lebonyolíthatók a segítségével. Kár, hogy az EDGE és 3G támogatásról ezúttal sajnos le kell mondanunk.

A 106,5 milliméter hosszú, 48,5 milliméter széles és 16,5 milliméter vastag, 100 gramm tömegű készülékben egy 980 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor teljesít szolgálatot.

A 2,2 colos képátlójú TFT folyadékkristályos kijelző a mai elvárásoknak megfelelően 240×320 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú, ráadásul érintésérzékeny. Adatokat egyrészt a hagyományos nyomógombok, másrészt pedig a kijelzőn megjelenő virtuális billentyűk segítségével lehet bevinni.

A CMOS szenzoros fényképezőgép 2 megapixeles felbontású és természetesen videót is képes rögzíteni. A 64 MB ROM-ból és 64 MB RAM-ból álló belső memória TransFlash memóriakártyákkal bővíthető – maximum 2 GB-ig. Szólnunk kell még a Java MIDP 2.0 támogatásról, a teljes értékű HTML böngészőről, valamint a fejlett üzenetküldési szolgáltatásokról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek