Connect with us

technokrata

Komplett DVD-filmek letöltése

Kütyük

Komplett DVD-filmek letöltése

A stúdiók áldásukat adták.

Az internetes filmletöltés (természetesen a jelenség legális változatára gondolunk) egyik legnagyobb kerékkötője a minőségbeli korlátozások miatti felhasználói ódzkodás. Az csak az egyik oka az alacsony minőségnek, hogy így kevesebb helyet foglal az adott film, tehát gyorsabban is lehet letölteni; ám egy másik, kiadói oldalról való korlátja is volt a DVD-k lementésének. A filmmogulok ugyanis nem járultak hozzá, hogy az internetezők komplett lemezeket is letölthessenek – pedig ezek minősége sokkal jobb, mint az ilyen-olyan módon tömörítgetett, másolásvédelemmel ellátott példányoké.

Mindez azért történhetett meg, mert a kiadók attól féltek, hogy az engedéllyel való letöltést követően az illegális másolók legálisan vehetnek meg egy-egy darabot, amit aztán engedély nélkül sokszorosítanak az Interneten. Így hát nem biztosítottak lehetőséget a legális piac kibontakozásának – ehelyett virágzásnak is indult az illegális filmcsere. Ez azonban most változni látszik.

Grag Larson, a hollywoodi filmkiadók szövetségének egyik szóvivője szerint: „Meg akarjuk adni az embereknek annak a szórakozásnak a lehetőségét, amire vágynak, és felkínáljuk nekik: használják, ahogy akarják.” Larson szerint ezzel végre valóra válhat a kiadók álma, miszerint az internetezőknek legális, olcsó és kényelmes módszert nyújthatnak a digitális filmek beszerzésére – anélkül, hogy ehhez el kellene lopniuk az alkotásokat.

A DVD-ket mindmáig az úgynevezett Content Scramble System, rövidítve CSS révén védik az illegális másolástól (ami, DVD Jon ténykedése óta tudjuk, nem csodafegyver). Annak érdekében, hogy működjön az online letöltés, a DVD Copy Control Associationnek változtatásokat kell eszközölnie a csoport titkosító technológiájában, közölték. Ennek révén például olyan fülkék felállítására nyílik lehetőség, melyekben egy üres DVD-re fel lehet írni az eredeti (!) film- és hanganyagot, miközben a vásárló ez idő alatt akár bele is nézhet a filmbe. Ezzel jelentősen csökkenthető is lenne a filmeket forgalmazók raktárigénye: kevesebb polcra van szükség a filmek tárolásához.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd