Connect with us

technokrata

.com helyet .cm?

Kütyük

.com helyet .cm?

Kamerun új bevételi forrást talált magának az Internet révén.

A csúcsszintű domainek közül némelyik területi alapon került kiosztásra, mások a domaint igénylő cégek, szervezetek tevékenységi köre alapján kaphatnak webcímet. Ezt használja ki a nyugat-afrikai ország, derült ki nemrég külföldi tudósításokból.

Kamerunban ugyanis rájöttek, hogy a helyi .cm TLD mindössze csak egyetlen betűvel tér el a világ legismertebb csúcsszintű domainjétől, a .com-tól. Így ha elgépelik a címet, akkor ahelyett, hogy hibát látnának az internetezők böngészőjükben, automatikusan átirányításra kerülnek egy reklámokkal teli oldalra, „köszönhetően” a helyi Internet-szolgáltatóknak.

Amellett, hogy az átirányítás zavaró, még meg is bolondíthatja az olyan automatikus ellenőrzőszolgáltatásokat, melyek a hibás URL-ek azonosítása végett működnek. Az ilyen ellenőrzéseket általában spamek érzékeléséhez vagy más, biztonsággal kapcsolatos feladatok ellátásához használják.

Nem most először merült fel a böngészőátirányítás problémája – amint arról mi is írtunk, 2003-ban a Verisign, a .com és a .net hivatalos regisztrátora döntött úgy, hogy a nem létező domainneveket begépelők előtt a szokásos hibaüzenet helyett saját keresőszolgáltatásuk (Site Finder) oldala jelenjen meg. Emiatt összetűzésbe is kerültek az ICANN-nel, az internetes protokollok felett őrködő amerikai szervezettel. Az eset akkor a Verisign visszakozásával zárult.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd