Connect with us

Hirdetés

technokrata

.com helyet .cm?

Kütyük

.com helyet .cm?

Kamerun új bevételi forrást talált magának az Internet révén.

A csúcsszintű domainek közül némelyik területi alapon került kiosztásra, mások a domaint igénylő cégek, szervezetek tevékenységi köre alapján kaphatnak webcímet. Ezt használja ki a nyugat-afrikai ország, derült ki nemrég külföldi tudósításokból.

Kamerunban ugyanis rájöttek, hogy a helyi .cm TLD mindössze csak egyetlen betűvel tér el a világ legismertebb csúcsszintű domainjétől, a .com-tól. Így ha elgépelik a címet, akkor ahelyett, hogy hibát látnának az internetezők böngészőjükben, automatikusan átirányításra kerülnek egy reklámokkal teli oldalra, „köszönhetően” a helyi Internet-szolgáltatóknak.

Amellett, hogy az átirányítás zavaró, még meg is bolondíthatja az olyan automatikus ellenőrzőszolgáltatásokat, melyek a hibás URL-ek azonosítása végett működnek. Az ilyen ellenőrzéseket általában spamek érzékeléséhez vagy más, biztonsággal kapcsolatos feladatok ellátásához használják.

Nem most először merült fel a böngészőátirányítás problémája – amint arról mi is írtunk, 2003-ban a Verisign, a .com és a .net hivatalos regisztrátora döntött úgy, hogy a nem létező domainneveket begépelők előtt a szokásos hibaüzenet helyett saját keresőszolgáltatásuk (Site Finder) oldala jelenjen meg. Emiatt összetűzésbe is kerültek az ICANN-nel, az internetes protokollok felett őrködő amerikai szervezettel. Az eset akkor a Verisign visszakozásával zárult.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés