Connect with us

technokrata

Nokia: új mobil zenei élmény

Kütyük

Nokia: új mobil zenei élmény

˝A zene a Nokia és a Nokia Nseries készülékek kulcsfontosságú szolgáltatása , ügyfeleinknek pedig a legjobb, tökéletesen integrált mobil zenei élményt szeretnénk nyújtani˝ – nyilatkozta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia ügyvezető alelnöke.

A Nokia és a Loudeye bejelentette, hogy a Loudeye megvásárlásáról szóló megállapodást írtak alá. A Nokia 60 millió amerikai dollárt fizet a vállalatért. A Loudeye a digitális zenei platformok és a digitális médiaforgalmazási szolgáltatások világszerte vezető szállítója. A megállapodás szerint a Loudeye részvényesei a Loudeye papírokért részvényenként 4,50 dollárt kapnak. A Loudeye megszerzése révén a Nokia többek között készülékeket, alkalmazásokat, és a digitális zene megvásárlásának lehetőségét is magába foglaló, átfogó zenei élményt kínálhat ügyfelei számára.


A többfunkciós mobilkészülékeket egyre gyakrabban használják zenehallgatásra, a Nokia pedig a trend éllovasa. A zenehallgatásra optimalizált termékekből, mint például a Nokia N91, és az ahhoz hasonló készülékek a vállalat a második negyedévben több mint 15 milliót értékesített, ezáltal a digitális zenelejátszók világszerte legnagyobb gyártójává vált.

A Loudeye több mint húsz európai országban, illetve Dél-Afrikában, Ausztráliában és Új Zélandon kínál hatvanféle, több nyelven elérhető, élő szolgáltatást. A Loudeye a legnagyobb cégek és több száz független vállalat tulajdonában álló tartalmakat és az ahhoz kapcsolódó jogokat birtokolja, és jelenlegi kínálatában több mint 1,6 millió szám és médiatartalom szerepel.

A személyi számítógépek terén a Nokia Nseries multimédiás számítógépek jelentik a következő nagy lépést. A mindig kéznél lévő, és mindig csatlakoztatott multimédiás számítógép egyetlen, a hálózatra kapcsolódó mobilkészüléken biztosítja a személyi számítógép és más hordozható, egyfunkciós berendezés összes szolgáltatását. A multimédiás számítógépek programozható operációs rendszerének köszönhetően az emberek szoftveralkalmazásokat tölthetnek le és telepíthetnek a készülékekre. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb mobilkészüléktől eltérően a felhasználók újabb alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal bővíthetik multimédiás számítógépüket, ahelyett, hogy másik készüléket kellene vásárolniuk.

Már több tízmillió Nokia készülék tartalmaz zenelejátszót, amely a Nokia Nseries készülékek mindegyikén megtalálható. Ezek a készülékek nagy memóriakapacitással és FM rádióval is rendelkeznek, emellett a digitális zeneformátumok széles körét, többek között az MP3, az M4A, az AAC, és a WMA fájlokat támogatják. A Nokia Nseries család tagjaival a hálózaton keresztül gyorsan és egyszerűen megtalálhatók és megvásárolhatók a zenék, amelyeket a zeneáruházból egyenesen a telefonra tölthetünk le. A zenék telefonra juttatásának másik lehetősége, ha saját zenei gyűjteményünket egyszerűen áthúzzuk a számítógépről a Nokia Nseries készülékre, vagy a számítógépre nemrég megvásárolt zenét Bluetooth vagy USB kábeles kapcsolaton keresztül feltöltjük a telefonra.

Az akvizíció várhatóan 2006 utolsó negyedévében zárul le.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd