Connect with us

technokrata

Nokia: új mobil zenei élmény

Kütyük

Nokia: új mobil zenei élmény

˝A zene a Nokia és a Nokia Nseries készülékek kulcsfontosságú szolgáltatása , ügyfeleinknek pedig a legjobb, tökéletesen integrált mobil zenei élményt szeretnénk nyújtani˝ – nyilatkozta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia ügyvezető alelnöke.

A Nokia és a Loudeye bejelentette, hogy a Loudeye megvásárlásáról szóló megállapodást írtak alá. A Nokia 60 millió amerikai dollárt fizet a vállalatért. A Loudeye a digitális zenei platformok és a digitális médiaforgalmazási szolgáltatások világszerte vezető szállítója. A megállapodás szerint a Loudeye részvényesei a Loudeye papírokért részvényenként 4,50 dollárt kapnak. A Loudeye megszerzése révén a Nokia többek között készülékeket, alkalmazásokat, és a digitális zene megvásárlásának lehetőségét is magába foglaló, átfogó zenei élményt kínálhat ügyfelei számára.


A többfunkciós mobilkészülékeket egyre gyakrabban használják zenehallgatásra, a Nokia pedig a trend éllovasa. A zenehallgatásra optimalizált termékekből, mint például a Nokia N91, és az ahhoz hasonló készülékek a vállalat a második negyedévben több mint 15 milliót értékesített, ezáltal a digitális zenelejátszók világszerte legnagyobb gyártójává vált.

A Loudeye több mint húsz európai országban, illetve Dél-Afrikában, Ausztráliában és Új Zélandon kínál hatvanféle, több nyelven elérhető, élő szolgáltatást. A Loudeye a legnagyobb cégek és több száz független vállalat tulajdonában álló tartalmakat és az ahhoz kapcsolódó jogokat birtokolja, és jelenlegi kínálatában több mint 1,6 millió szám és médiatartalom szerepel.

A személyi számítógépek terén a Nokia Nseries multimédiás számítógépek jelentik a következő nagy lépést. A mindig kéznél lévő, és mindig csatlakoztatott multimédiás számítógép egyetlen, a hálózatra kapcsolódó mobilkészüléken biztosítja a személyi számítógép és más hordozható, egyfunkciós berendezés összes szolgáltatását. A multimédiás számítógépek programozható operációs rendszerének köszönhetően az emberek szoftveralkalmazásokat tölthetnek le és telepíthetnek a készülékekre. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb mobilkészüléktől eltérően a felhasználók újabb alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal bővíthetik multimédiás számítógépüket, ahelyett, hogy másik készüléket kellene vásárolniuk.

Már több tízmillió Nokia készülék tartalmaz zenelejátszót, amely a Nokia Nseries készülékek mindegyikén megtalálható. Ezek a készülékek nagy memóriakapacitással és FM rádióval is rendelkeznek, emellett a digitális zeneformátumok széles körét, többek között az MP3, az M4A, az AAC, és a WMA fájlokat támogatják. A Nokia Nseries család tagjaival a hálózaton keresztül gyorsan és egyszerűen megtalálhatók és megvásárolhatók a zenék, amelyeket a zeneáruházból egyenesen a telefonra tölthetünk le. A zenék telefonra juttatásának másik lehetősége, ha saját zenei gyűjteményünket egyszerűen áthúzzuk a számítógépről a Nokia Nseries készülékre, vagy a számítógépre nemrég megvásárolt zenét Bluetooth vagy USB kábeles kapcsolaton keresztül feltöltjük a telefonra.

Az akvizíció várhatóan 2006 utolsó negyedévében zárul le.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek