Connect with us

technokrata

A 3G után már itt is a 4G!

Kütyük

A 3G után már itt is a 4G!

Az Sprint Nextel nyilvánosságra hozta egy negyedik generációs szélessávú mobil hálózat országos telepítésére és kiépítésére irányuló terveit.

A IEEE 802.16e-2005-ös technológiai szabvány szerinti WiMAX technológiát állítanák a jobb hálózati hozzáférés szolgálatába. E bejelentés a Sprint Nextel mobil szélessávú technológiában szerzett vezető pozícióját erősíti.

A Sprint Nextel az Intel-lel a Motorolával, és a Samsung-gal együttműködve építi ki országos lefedettségű hálózati infrastruktúráját, valamint fejleszti ki a drótnélküli szélessávú szolgáltatásokban használatos WiMAX lapkakészleteket, hordozható multimédiás eszközöket, interaktív és egyéb felhasználói elektronikai eszközöket.

E kezdeményezésével a Spring Nextel saját ügyfeleinek országos szinten gyorsabb, költséghatékonyabb, kényelmesebb és jobb minőségű multimédiás szélessávú mobil adathálózathoz való hozzáférést szeretne biztosítani.

A partnercégek a fejlett drótnélküli kommunikáció megvalósítása érdekében átveszik, valamint széles körben egyesítik a csipkészleteketet a legmodernebb elektronikai eszközökkel, amely a felhasználókat közelebb hozza az internethez és egymáshoz, nagyobb mozgásteret kínálva, tartózkodási helyre, időre való tekintet nélkül.

Az Intel, Motorola, Samsung, és a Spring Nextel együttesen megfelelő tapasztalattal, hálózati megoldások terén elért eredményekkel, eszközkészlettel, és terjesztési hálózattal rendelkezik ahhoz, hogy a negyedik generációs mobil szolgáltatásokat széles körben elterjesszék, mi több, nélkülözhetetlenné tegyék. A cég vezetősége 2007 végéig határozta meg a szolgáltatás tesztidőszakát egyes piacokon, azt követően pedig 2008-ban tervei szerint 100 millió embernek tenné elérhetővé a modern drótnélküli szélessávú szolgáltatást. Végső céljuk a mobil WiMAX hálózat lefedettségének jelentős megnövelése.

A Spring Nextel mobil WiMAX technológia az Egyesült Államokban és külföldön való kiépítéséhez és elterjesztéséhez új üzleti modellt hozott létre, valamint a negyedik generációs mobil hálózat kiépítésével együtt összesen 2,5-3 milliárd dollárt kíván befektetni a projektbe. A hálózati WiMAX technológia megabit-alapú költséget jelentene, és olyan teljesítménybeli előnyhöz juttatná a felhasználót, mely a jelenlegi harmadik generációs technológiához képest jelentős költségmegtakarítást eredményezne.

Az Intel, a Motorola, és a Samsung elkötelezett munkájával, WiMAX eszközökkel és egyéb támogatásokkal járul hozzá a Spring Nextel végső céljához: felgyorsítani a piaci átalakulást és a szolgáltatás telepítésének folyamatait. A Motorola és a Samsung sokfunkciós eszközeivel támogatást nyújt a Spring jelenlegi CDMA/EV-DO hálózati technológiájához is, mely által a tervezett 4G-s lefedettségen túl is elérhetők lesznek mind a harmadik, mind a negyedik generációs hálózatok, valamint a 3G hálózaton alapuló telefonos szolgáltatás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd