Connect with us

technokrata

A 3G után már itt is a 4G!

Kütyük

A 3G után már itt is a 4G!

Az Sprint Nextel nyilvánosságra hozta egy negyedik generációs szélessávú mobil hálózat országos telepítésére és kiépítésére irányuló terveit.

A IEEE 802.16e-2005-ös technológiai szabvány szerinti WiMAX technológiát állítanák a jobb hálózati hozzáférés szolgálatába. E bejelentés a Sprint Nextel mobil szélessávú technológiában szerzett vezető pozícióját erősíti.

A Sprint Nextel az Intel-lel a Motorolával, és a Samsung-gal együttműködve építi ki országos lefedettségű hálózati infrastruktúráját, valamint fejleszti ki a drótnélküli szélessávú szolgáltatásokban használatos WiMAX lapkakészleteket, hordozható multimédiás eszközöket, interaktív és egyéb felhasználói elektronikai eszközöket.

E kezdeményezésével a Spring Nextel saját ügyfeleinek országos szinten gyorsabb, költséghatékonyabb, kényelmesebb és jobb minőségű multimédiás szélessávú mobil adathálózathoz való hozzáférést szeretne biztosítani.

A partnercégek a fejlett drótnélküli kommunikáció megvalósítása érdekében átveszik, valamint széles körben egyesítik a csipkészleteketet a legmodernebb elektronikai eszközökkel, amely a felhasználókat közelebb hozza az internethez és egymáshoz, nagyobb mozgásteret kínálva, tartózkodási helyre, időre való tekintet nélkül.

Az Intel, Motorola, Samsung, és a Spring Nextel együttesen megfelelő tapasztalattal, hálózati megoldások terén elért eredményekkel, eszközkészlettel, és terjesztési hálózattal rendelkezik ahhoz, hogy a negyedik generációs mobil szolgáltatásokat széles körben elterjesszék, mi több, nélkülözhetetlenné tegyék. A cég vezetősége 2007 végéig határozta meg a szolgáltatás tesztidőszakát egyes piacokon, azt követően pedig 2008-ban tervei szerint 100 millió embernek tenné elérhetővé a modern drótnélküli szélessávú szolgáltatást. Végső céljuk a mobil WiMAX hálózat lefedettségének jelentős megnövelése.

A Spring Nextel mobil WiMAX technológia az Egyesült Államokban és külföldön való kiépítéséhez és elterjesztéséhez új üzleti modellt hozott létre, valamint a negyedik generációs mobil hálózat kiépítésével együtt összesen 2,5-3 milliárd dollárt kíván befektetni a projektbe. A hálózati WiMAX technológia megabit-alapú költséget jelentene, és olyan teljesítménybeli előnyhöz juttatná a felhasználót, mely a jelenlegi harmadik generációs technológiához képest jelentős költségmegtakarítást eredményezne.

Az Intel, a Motorola, és a Samsung elkötelezett munkájával, WiMAX eszközökkel és egyéb támogatásokkal járul hozzá a Spring Nextel végső céljához: felgyorsítani a piaci átalakulást és a szolgáltatás telepítésének folyamatait. A Motorola és a Samsung sokfunkciós eszközeivel támogatást nyújt a Spring jelenlegi CDMA/EV-DO hálózati technológiájához is, mely által a tervezett 4G-s lefedettségen túl is elérhetők lesznek mind a harmadik, mind a negyedik generációs hálózatok, valamint a 3G hálózaton alapuló telefonos szolgáltatás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek