Connect with us

technokrata

A Nokia mobilokat lopják a leginkább

Kütyük

A Nokia mobilokat lopják a leginkább

Egy a napokban közölt felmérésből kiderül, hogy a tolvajok pontosan mely mobiltelefon márkákat és típusokat favorizálják a leginkább.


A brit Loughborough Egyetem munkatársai által készített tanulmány szerint az enyves kezű bűnözők elsősorban Nokia, Samsung, Sony Ericsson és Motorola telefonokra buknak.

A 2005-ös londoni adatokra épülő felmérésből fény derül arra, hogy a vizsgált időszakban nem kevesebb mint 55.783 Nokia gyártmányú készüléket tulajdonítottak el, és ez alapján elmondható, hogy gyakorlatilag minden második lopott mobil Nokia volt. 15.524-es darabszámmal és 13,6 százalékos részesedéssel a Samsung a második, nem sokkal lemaradva tőle pedig a Sony Ericsson a harmadik 15.090 darab telefonnal (13,3 százalék). A negyedik helyen a Motorola tanyázik (12.947 darab, 11,4 százalék).

Konkrét típusokra levetítve, a tolvajok leginkább a Nokia 6230-ast kedvelik, de a Samsung SGH-D500-at, a Motorola RAZR V3-at és a Sony Ericsson K700i-t sem vetik meg. Sajnos.

Szakértők szerint a bűnözők logikusan elsősorban a nagy értékű mobiltelefonokra pályáznak, hiszen ezeken a készülékeken van a legnagyobb hasznuk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek